Stephanie - Leonardo Van Dijl

Stephanie is een elfjarige gymnaste die zonet haar eerste internationale titel heeft verzilverd. Ze zet een trotse glimlach op en wordt omhelsd door haar coach, maar eens in de kleedkamers, weg van het luide applaus, dringt de werkelijke kost van haar gloriemoment tot haar door.

Stephanie is een 11-jarige gymnaste die zonet haar eerste internationale titel heeft verzilverd. Ze zet een trotse glimlach op en wordt omhelsd door haar coach, maar eens in de kleedkamers, weg van het luide applaus, dringt de werkelijke kost van haar gloriemoment tot haar door. In een ingetogen blikkenspel tussen de volwassen vrouw en de turnster vormen zich meteen nieuwe verwachtingen, en in plaats van opluchting heerst de vraag hoever Stephanie nog zal kunnen gaan.

De Kortrijkse Leonardo Van Dijl kreeg een Wildcard van het VAF en rondde met de steun van productiehuis De Wereldvrede (Cargo, Bevergem) en de begeleiding van Fien Troch de derde kortfilm van zijn sporttrilogie af. Na zijn portretten van een fitnessjongen (Get Ripped), een tennismeisje (Umpire) en hun persoonlijke coaches, koos Van Dijl ditmaal voor de turnwereld om machtsrelaties en de daarbij gepaard gaande grenzen in beeld te brengen. Stephanie maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes en won in 2021 de Ensor voor Beste Kortfilm. Charlotte Verwimp, die de hoofdrol vertolkt, mocht de Ensor in ontvangst nemen.

Naast zijn kortfilms werkt Van Dijl ook aan reclame- en muziekprojecten voor onder andere Oscar & The Wolf, School is Cool en het modemerk Prada. Momenteel schrijft Leonardo Van Dijl aan zijn eerste langspeelfilm.