Vlaamse fictie op Streamz

Ontdek de nieuwste Vlaamse series en films op Streamz.

Streamz

Rookie 

Matteo Simoni speelt Nicky, een motorrijder pur sang. Elke race gaat hij tot het uiterste, niet voor het geld, maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij heeft het moeilijk om dit nieuwe leven te aanvaarden, maar vindt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Toch steekt de roep van adrenaline en kicks al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog waar te maken. Ook al wordt het al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Geregisseerd door Lieven Van Baelen

Video

The Barefoot Emperor

'The Barefoot Emperor' vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin ('Fairtrade', 'Pandore') speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen, in The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

Geregisseerd door Jessica Hope Woodworth en Peter Brosens

Video

Les Intranquilles

De ontroerende film vertelt het verhaal van kunstschilder Damien (Damien Bonnard) en zijn vrouw Leïla (Leïla Bekhti). Ze houden zielsveel van elkaar. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien verder met haar te leven, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst. Hij sleurt zijn vrouw en kind mee in een draaikolk van plotse impulsen wanneer hij onder tijdsdruk van een tentoonstelling veertig schilderijen moet afwerken. Ook Damiens vader kan zijn zoon niet kalmeren.

Geregisseerd door Joachim Lafosse

Video

Sinterklaas en Koning Kabberdas

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Hoe dit avontuur afloopt, zie je op Streamz in de nieuwe film Sinterklaas en Koning Kabberdas.

Vanaf 16 november.

Geregisseerd door Stijn Coninx

Video

La Civil 

De tienerdochter van Cielo wordt ontvoerd door een kartel in het noorden van Mexico. Wanneer het onderzoek van de autoriteiten nergens toe leidt, besluit Cielo het heft in eigen handen te nemen. Ze begint haar eigen onderzoek en wint het vertrouwen van Lamarque, een soldaat die nogal eens buiten de lijntjes durft kleuren. Hij stemt ermee in haar te helpen, maar Cielo komt hierdoor in een vicieuze cirkel van geweld terecht.

Vanaf 30 november.

Geregisseerd door Theodora Mihai

Video

Zeppos - Het Mercatorspoor

Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel (Nathan Naenen) het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos oude artefacten. Wanneer hij een antiek boek aan Slien Sleyp (Britt Scholte) schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos (Carry Goossens) heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator zou hebben toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie, terwijl ze ook een geheimzinnige tegenstander een stap voor moeten blijven.

Vanaf 6 december.

Geregisseerd door Douglas Boswell

Video

Nowhere

Ex-truckchauffeur André (Koen De Bouw) vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry (Noa Tambwe Kabati) betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Vanaf 7 december.

Geregisseerd door Peter Monsaert

Video

Rewind

YouTube-sterren Céline en Michiel doen waar ze goed in zijn: leuke, spannende en uitdagende challenges bedenken voor elkaar en hier hun vele volgers mee entertainen op hun socials. En over enkele dagen vieren ze de launch van hun 500ste video: een muziekclip met een mix van niemand minder dan Pat en Loredana. Maar bij de opnames van een nieuwe video gaat het helemaal mis. Door een technische fout in een VR-bril wordt Céline naar het verleden gekatapulteerd en komt ze terecht op een school in het jaar 1996. Céline moet een manier vinden om terug naar het heden te geraken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen, in 2022, probeert Michiel samen met bevriende vlogger, Carlos (Jean Romy Manzila), te achterhalen wat er met Céline is gebeurd. Hoe kon het meisje zo plots verdwijnen? De verdwijning van Céline blijft ook niet onopgemerkt en al snel gonst het internet van de meest absurde theorieën. Is dit het einde van het CEMI-verse? Céline en Michiel staan misschien wel voor de meest ultieme challenge ooit: Céline van 1996 terug naar 2022 krijgen om op tijd hun muziekclip te lanceren.

Vanaf 23 december.

Geregisseerd door Matthias Temmermans

Video