Zeevonk - Domien Huyghe

'Zeevonk' is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien en zijn zus Wendy Huyghe. Op enkele scènes na is de gehele film in Oostende opgenomen

Zeevonk

'Zeevonk' gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

Voor het langspeelfilmdebuut van Domien Huyghe, die eerder al de korte fictiefilms 'Maverick' (2017) en 'This Is How I Disappear' (2016) regisseerde, sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Het scenario is van Wendy Huyghe en Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 bijna integraal in Oostende gedraaid.

Video

'Zeevonk' is vanaf woensdag 29 maart te ontdekken in de cinema.

Herbeleef de première