Tickets
Special events

Twee dagen spektakel op de rode loper tijdens de FFO Nights

Afgelopen weekend gingen opnieuw heel wat Vlaamse producties in première op de FFO Nights, een initiatief van Filmfestival Oostende dat de heropstart van Vlaamse filmsector na de lockdown wil ondersteunen. Headliners waren de wereldpremières van de prestigieuze VRT-reeks Onder Vuur en het langspeeldebuut van Lieven Van Baelen: Rookie.  Met een double bill editie van de FFO Nights sluit Filmfestival Oostende de filmzomer af op een positieve noot en blikt het alvast vooruit naar de laatste FFO Night op 23 oktober en een volgende editie van het festival van 21 t.e.m. 29 januari 2022.
Special events

SFEERVERSLAG - Rookie in wereldpremière op de FFO Nights

Special events

SFEERVERSLAG - Herbeleef de première van Onder Vuur in Oostende

Competitie

Dit zijn de winnaars van The Student Pitch 2021

Filmfestival Oostende zet jaarlijk in op de toekomst van de Vlaamse filmindustrie, de jonge makers. Op vrijdag 3 september 2021 organiseerde Filmfestival Oostende voor de negende keer The Student Pitch in samenwerking met Sabam for Culture. Normaal gezien zou deze pitch plaatsvinden tijdens onze eerste wintereditie in januari, maar door de sluiting van de bioscopen, besloot FFO de Student Pitch te organiseren tijdens de FFO Nights.
Special events

Kom naar de exclusieve avant-première van 'Onder Vuur' voor Oostendenaars & tweedeverblijvers

Ben je Oostendenaar of tweedeverblijver? Kom dan naar de unieke avant-première van de eerste twee afleveringen van Onder Vuur!
Special events

Beleef en proef 'The Taste of Desire'

FFO pakt op zaterdag 4 september uit met een poëtische reis rond de wereld met als hoofdrol: de oester.
Competitie

FFO Nights pakt uit met Student Pitch op vrijdag 3 september

Schrijf jouw film in!
Actua

Vlaamse films op 74e filmfestival van Cannes

Actua

WeLoveCinema-campagne officieel uit de startblokken

Onder de noemer #WeLoveCinema gaat vandaag een campagne van start die Vlamingen en Brusselaars de komende weken opnieuw volop zin moet geven om films in de bioscoop te ontdekken én beleven. De actie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) komt er op vraag en met de steun van de filmsector en is mogelijk gemaakt met middelen van het Relanceplan voor de Audiovisuele Sector van de Vlaamse regering.
Actua

Jan Verheyen en Lien Willaert starten met de opnames van Bittersweet Sixteen, naar het scenario van hun dochter

Jan Verheyen (58) en Lien Willaert (45) regisseren binnenkort opnieuw een film samen. Dit najaar staat hun regiedebuut als koppel, Red Sandra, nog gepland op de FFO Night op 23 oktober. De opnames van hun tweede film samen, Bittersweet Sixteen, gebaseerd op het scenario van hun dochter Anna, gaan de tweede week van juli van start. De film wordt al rond kerstmis in de zalen verwacht.
Avant-première

FFO Night pakt uit met eerste Vlaamse film na de lockdown

De eerste editie van de FFO Nights, een initiatief van Filmfestival Oostende dat de heropstart van Vlaamse filmsector na de lockdown wil ondersteunen, sluit af met drie uitverkochte zalen in Oostende en vijftien deelnemende bioscopen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. De feelgood familie Mijn vader is een saucisse trapt zo de langverwachte filmzomer af.
Competitie

Les racines de l’eau van Sarah Lederman wint Beste Kortfilm in Oostende

Sinds 2018 pakt Filmfestival Oostende (FFO) uit met een Vlaamse kortfilmcompetitie, en ook dit jaar vierde een exclusieve selectie zijn Belgische première tijdens de eerste editie van de FFO Nights. De kortfilm Les racines de l’eau van Sarah Lederman neemt de prijs voor Beste Kortfilm mee naar huis.

De kortfilmjury is bekend!

Op zaterdag 19 juni nemen zeven Vlaamse kortfilms deel aan de kortfilmcompetitie. De selectie - gekozen door onze kortfilmprogrammator Henry Disotuar - bestaat uit twee animatieprojecten Dry Sea (Bart Bossaert & Yves Bex) en Pilar (Yngwie Boley, J.J. Epping, Diana van Houten), fictiefilms Everything will be fine (Joachim Dejonghe), Orphans of the city (Bülent Öztürk) en DIEKAT (Michiel Venmans) en de twee korte documentaires Over the top (Justine Capelle) en Les racines de l 'eau (Sarah Lederman). De winnaar wordt uitgekozen door onze kortfilmjury, bestaande uit scenarist Angelo Tijssens, regisseur Cecilia Verheyden en actrices Nora Dari en Emilie De Roo.

Jennifer Heylen wordt #FFO Anker van Filmfestival Oostende ⚓

Actrice Jennifer Heylen verwelkomt je dit jaar op de #FFONights van Filmfestival Oostende.
Special events

Belgische avant-premières en Oscarwinnaars vervolledigen het programma van de eerste FFO Night

We hebben er zeven maanden op moeten wachten, maar het eerste cinema-event van Filmfestival Oostende kan eindelijk van start gaan. Op 19 juni wordt de eerste FFO Night realiteit. Een simultane avant-première van Mijn vader is een saucisse in heel Vlaanderen, live vanuit Kinepolis Oostende. De Oostendse filmliefhebbers worden bovendien verwend met een dagvullend filmprogramma met o.a. de avant-première van Music Hole en Dark Rider en het beste van de Oscars 2021. Tickets voor alle vertoningen zijn vanaf nu te verkrijgen.
Dit is Belgisch

‘Mijn vader is een saucisse’ trapt eerste FFO Night af

Eindelijk is het verlossende startschot gegeven! Op 9 juni openen de Belgische bioscopen opnieuw de deuren. Om de Vlaamse film een vliegende start te geven organiseert Filmfestival Oostende (FFO) op 19 juni een eerste FFO Night met als headliner Mijn vader is een saucisse van Anouk Fortunier (Paradiso Films). Deze feelgood familiefilm met in de hoofdrollen Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche komt op 23 juni in de zalen en is de perfecte start van een mooie filmzomer. Welkom terug!