Tickets
Terug naar overzicht

Belgische avant-premières en Oscarwinnaars vervolledigen het programma van de eerste FFO Night

We hebben er zeven maanden op moeten wachten, maar het eerste cinema-event van Filmfestival Oostende kan eindelijk van start gaan. Op 19 juni wordt de eerste FFO Night realiteit. Een simultane avant-première van Mijn vader is een saucisse in heel Vlaanderen, live vanuit Kinepolis Oostende. De Oostendse filmliefhebbers worden bovendien verwend met een dagvullend filmprogramma met o.a. de avant-première van Music Hole en Dark Rider en het beste van de Oscars 2021. Tickets voor alle vertoningen zijn vanaf nu te verkrijgen.

Filmfestival Oostende maakt met de FFO Night op 19 juni van de heropening van de bioscopen een feest met een exclusief aanbod van Belgische avant-premières, Oscarwinnende films en een Vlaamse kortfilmcompetitie. In Kinepolis Oostende kunnen filmliefhebbers de hele dag hun cinema-hart terug ophalen. 

Op het programma staan onder andere de avant-première van Music Hole. Een absurde komedie waarin Wim Willaert, Tom Audenaert en Marijke Pinoy de show stelen, geregisseerd door Gaëtan Lekens & David Mutzenmacher.  Er is Dark Rider, de nieuwe documentaire van Eva Küpper waarin ze een sfeervol portret van de Australiër Ben Felten die de snelste blinde motorrijder ter wereld wil worden. Eva won als co-auteur met haar vorige documentaire Before the last curtain falls al een Ensor. Ook veel Oscarwinnende films staan geprogrammeerd, zoals Sound Of Metal (Darius Marder), Minari (Lee Isaac Chung) & Promising Young Woman (Emerald Fennell). 

We programmeren ook een exclusieve bioscoopvertoning van Charlatan, de Arno-biopic van Dominique Deruddere. Tickets zullen hiervoor binnenkort te winnen zijn via canvas.be/doemee. Bovendien wordt de traditionele kortfilmcompetitie, die normaliter in januari had moeten plaatsvinden, één van de highlights. 

Filmfestival Oostende zal een strenge toepassing van het Covid-veiligheidsprotocol hanteren, waardoor je in alle rust opnieuw kan genieten van het grote doek.  Het protocol zorgt wel voor een beperkter aantal tickets, dus wees er snel bij.

Tickets voor de vertoningen in Oostende zijn te koop op filmfestivaloostende.be. Tickets voor Mijn vader is een saucisse zijn rechtstreeks te koop bij de deelnemende bioscopen.

*Kinepolis Oostende, Kortrijk, Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt

**Ciné-Aalst (Aalst), The Roxy Theatre (Koersel-Beringen), Studio (Geel), Studio Rubens (Zwijndrecht), Lumière (Antwerpen), Lumière (Brugge), Cinema ZED (Leuven), Euroscoop (Genk e.a.), ... (wordt nog aangevuld)

GA NAAR HET PROGRAMMA