Competities

LOOK!

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Taste Of Europe

Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen.  

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteren daarom films van het afgelopen jaar die niet niet in ons land te zien waren, maar de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen.

Kortfilmcompetitie

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Filmfestival Oostende wil ook deze frisse, verrassende en esthetische producties voorstellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor kortfilms. 

Er vallen indrukwekkende prijzen te rapen waaronder de prijs voor beste kortfilm, scenario en cinematografie.