Tickets

13 jaar Filmfestival Oostende

Vanuit pure liefde voor de cinema heeft een kleine kern van filmliefhebbers met vallen en opstaan een festival met een eigen dynamiek uitgebouwd.

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt.  De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de  LOOK! – competitie en de onontdekte films uit de Taste Of Europe – competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen.

Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de Vlaamse filmprijzen.

Sinds de start van het festival in 2007 hebben we zowel nationaal als internationaal talent op onze rode loper mogen bewonderen. Deze gasten kregen ook telkens hun ster op onze “walk of fame” op de zeedijk.

Bij de belangrijkste gasten van de voorbije jaren mogen we onder meer Jean-Claude Van Damme, Rupert Everett, Bille August, Pierce Brosnan, Adrien Brody, Moran Atias, Steven Knight, Anton Corbijn, Jane Birkin, Jennifer Saunders, Michel Piccoli, Tahar Rahim, Dominic Cooper, Ben Elton, Rik Mayall, John Nettles, Jeroen Krabbé, Sofie Gråbøl, Jan Bijvoet, Veerle Baetens en uiteraard Matthias Schoenaerts rekenen.

Het festival verbindt zich ertoe steeds de rechthebbenden te contacteren voor alle content die vertoond wordt tijdens het festival. Mocht dit desgevallend toch niet zo zijn, kan u ons ten alle tijde op hoogte brengen.