Tickets

Accreditaties

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie?

Accreditaties kunnen enkel toegekend worden aan personen actief in de filmsector en aan (film)pers.

  • Journalisten hebben op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival, de persconferenties en  filmvoorstellingen met uitzondering van de openings- en slotfilm, het Gala van de Ensors en besloten B2B-voorstellingen. Journalisten dienen het accreditatieformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.

  • Fotografen en cameraploegen krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de persconferenties, maar geen toegang tot de filmvoorstellingen. Zij dienen het accreditatie aanvraagformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.

  • Filmstudenten kunnen via hun onderwijsinstelling een accreditatiepas aanvragen. Alsook door middel van het voorleggen van een brief van de school / vertoon studentenkaart kunnen studenten een accreditatiepas verkrijgen.

  • Filmprofessionals krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de FFO-filmvoorstellingen, met uitzondering van recepties, de opening- en slotfilm en het Gala van de Ensors. Filmprofessionals dienen hun professionaliteit te bewijzen door het accreditatieformulier in te vullen en een up-to-date cv of filmografie op te laden.

Hoe een accreditatie aanvragen? 

U dient zich via ons platform te registreren, binnenkort kan u op de pagina de link naar de accreditatieaanvraag terugvinden. Na goedkeuring ontvangt u van ons een voucher per mail waarmee de pas kan worden opgehaald en een code om tickets te bestellen.

Voorwaarden

  • Journalisten en fotografen dienen samen met het aanvraagformulier eveneens hun perskaart te bezorgen. Indien men geen perskaart heeft, dient de journalist 3 gepubliceerde artikels of een aanbeveling van de hoofdredacteur te bezorgen. Filmprofessionals dienen hun cv/filmografie op te laden. U krijgt via e-mail bericht van ons zodra uw accreditatie aanvaard is.

  • Het staat FFO vrij om accreditaties toe te kennen of te weigeren naar eigen inzicht. De accreditatie is geldig voor de duur van het FFO.

  • Een accreditatiepas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De pas wordt niet opgestuurd, maar kan afgehaald worden aan het onthaal van het festival, dagelijks van 14.00 uur tot 20.00 uur.

  • De pers kan een kamer in een voorgesteld hotel aan een gereduceerd tarief aanvragen.

Filmfestival Oostende verwacht van de geaccrediteerde pers alle bewijsmateriaal toegestuurd te krijgen (in print of digitaal). Dat kan naar Filmfestival Oostende, Monacoplein 2, 8400 Oostende, pers@filmfestivaloostende.be.