Tickets
Terug naar overzicht
  • 145

Sinds 2018 pakt het filmfestival van Oostende uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms. Een vaak onderbelichte filmkunst waar de mooiste verhalen vallen te ontdekken. Ook tijdens de FFO Nights mocht deze waardevolle competitie niet ontbreken. Zeven geselecteerde kortfilmmakers zullen meedingen naar onze rijk gevulde prijzenpot (zie extra).

Fun fact: Er staat telkens één van de geselecteerde korte films geprogrammeerd in het voorprogramma van de langspeelfilms doorheen deze FFO Night op 19 juni. 

De jury van de kortfilmcompetitie bestaat uit Cecilia Verheyden, Emilie De Roo en Angelo Tijssens.

Mede mogelijk gemaakt door Amplo, Flow en Camalot.

DieKat (Michiel Venmans)

Elijah en Jef, twee jongens van het internaatkoor, schrijven elke dag heimelijk verhalen in een notitieboekje. Waarover ze gaan weet niemand, maar de verhalen zijn duidelijk niet voor andermans ogen bestemd. Wanneer ze op een dag betrapt worden door de koordirigente, krijgen ze geen straf, maar moedigt ze hen net aan verder te schrijven. Het geheime pact van de jongens wordt verbroken en drijft hen uit elkaar. 

16.30 uur - voorprogramma Dark Rider

Dry Sea (Yves Bex, Bart Bossaert)

Een visser is met zijn boot gestrand in een uitgedroogde zee. Hij blijft vaststeken in het verleden, met herinneringen aan zijn vrouw en dochter. Ondanks de uitzichtloze situatie, blijft hij zich bezighouden met de dagelijkse taken en het onderhouden van de boot. Tot hij wordt bedolven door een zandstorm en hij gedwongen wordt zijn levenskeuzes in twijfel te trekken.

19.30 uur - voorprogramma Mijn vader is een saucisse 

Everything Will Be Fine (Joachim Dejonghe)

Justine, een alleenstaande moeder probeert de eindjes aan elkaar te  knopen. Wanneer ze op haar werk wordt geconfronteerd met een bizarre ontslagronde, wordt ze voor een moreel dilemma geplaatst. 

19.30 uur - voorprogramma Mijn vader is een saucisse 

Les Racines de l’Eau (Sarah Lederman)

Twee jonge joodse vrouwen ontmoeten elkaar en hebben eenzelfde zoektocht. Ze willen uitzoeken wat hun joodse identiteit voor hen betekent door terug te grijpen naar eeuwenoude rituelen.

Orphans Of The City (Bülent Öztürk)

Tijdens de lockdown gaat Hilde's aandacht hoofdzakelijk  uit naar haar demente moeder. Om de band met haar moeder levendig te houden, beslist ze een oud tapijt voor haar te herstellen. Maar wanneer haar grootste droom een flinke knauw krijgt en het bezoek aan haar moeder haar wordt afgeraden, wordt Hilde geconfronteerd met haar eigen eenzaamheid.

22.45 uur - voorprogramma Minari

Over The Top (Justine Cappelle)

Hoe kan je een plaats in de wereldgeschiedenis verwerven zonder mensen te doden of, nog erger, de politiek in te gaan? Misschien door een kunstwerk op de top van de Gizeh piramide te plaatsen? Over The Top is een korte documentaire van Justine Capelle die reflecteert over de vluchtigheid van ons moderne "YOLO" leven en de zoektocht naar betekenis en voldoening wanneer de zogenaamd eeuwige waarden en tradities lijken te verdwijnen.

Pilar (Janis Joy Epping, Diana Van Houten, Yngwie Boley)

Pilar woont in een post-apocalyptisch dorp en is gefascineerd door de wildernis die zich achter de muren bevindt. Een gevaarlijke indringer geeft Pilar de kans om het beest in zichzelf te ontdekken en stelt haar in staat uit haar verstikkende situatie te ontsnappen. 

16.45 uur - voorprogramma Music Hole

Filmfestival Oostende
19 jun. 13:30 Tickets