Tickets
Terug naar overzicht
  • 90
  • Veerle Baetens
    Matteo Simoni
  • België
  • drama
  • Nederlands, Frans
  • Nederlands

EXTRA TICKETS -  TICKETS VOOR DE DEELNEMENDE BIOSCOPEN BESCHIKBAAR VIA HUN WEBSITE (ZIE EXTRA).

In aanwezigheid van cast & crew

Nicky (28) is ambitieus, zelfverzekerd, een motorijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor kick, respect en roem. Wanneer hij door een noodlottig ongeval nooit meer zal kunnen racen, stort zijn wereld in. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en hoewel zijn motorvrienden hem tegen zichzelf willen beschermen ontaardt het in vlammende ruzies. Nicky raakt geïsoleerd en zoekt steun bij zijn schoonzus en haar zoon. Wanneer die hem vragen om actief te participeren in het huishouden door een job te zoeken en huur te betalen probeert Nicky dit met de beste wil van de wereld. Maar de roep van opwinding en kick is te groot. Via zijn neefje probeert hij zijn droom alsnog te beleven. Als coach pusht hij zijn pupil tot het uiterste, maar ook hier kent hij geen limieten. Nicky's neef is niet uit hetzelfde hout gesneden, wat leidt tot Nicky's ondergang.

Rookie is het langspeeldebuut van Lieven Van Baelen, cinematograaf en regisseur bekend van onder andere Thread (2000), Oh My God?! (2001) en Pâques au tison (2001). Voor zijn debuut wist hij de twee topacteurs van Vlaanderen te strikken: Mateo Simoni en Veerle Baetens. 

Regisseur Lieven Van Baelen begon zijn carrière als director of photography (DOP) en werkte voorheen vooral aan commercials en videoclips, met o.a. YouTube-hit Ta Fête van Stromae. Zijn eerste kortfilm The Thread (1999) werd internationaal met veel lof ontvangen en won de Best Future Talent Award op het internationaal filmfestival van Locarno. Bij Czar was hij betrokken bij projecten als Carlo, Blush en Oh My God?!. Naast zijn succesparcours als DOP, koos hij er recent voor om zich toe te leggen op het regisseren.

Zijn intense visuele regiestijl, hoge postproductie skills, en ervaring in autocommercials, maakten van Van Baelen de ideale match voor Rookie. Voor zijn langspeeldebuut kon hij al meteen rekenen op twee Vlaamse kleppers: Veerle Baetens en Matteo Simoni. Valentijn Braeckman, Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder vullen de cast aan.

Tickets voor de vertoning in Kinepolis Oostende zijn hier te koop. Tickets voor de deelnemende locaties in Vlaanderen en Brussel zijn rechtstreeks op hun website te koop. 

Overzicht deelnemende bioscopen: