Tickets
Terug naar overzicht
  • 80
  • Nederland
  • documentaire
  • Engels, Frans, Japans
  • Nederlands

Belgische première - Unieke vertoning in samenwerking met Food'O inclusief oestertasting

In deze poëtische reis rond de wereld fungeert de oester - met zijn luxueuze, sensuele, rauwe en pure associaties - als metafoor om menselijke verlangens te verkennen. De hoofdpersonages hebben hun eigen speciale band met de oester en onthullen hun ambities, verlangens en existentiële angsten. Op die manier worden de verhalen van een New Yorkse burleske danseres, een Franse chef-kok met Michelinsterren, een Zweedse parelduiker, een Japanse parelmaker en een terminaal zieke Engelse psycholoog met elkaar verbonden. Deze filmische documentaire is voor het eerst te zien in België en verkent de ingewikkelde aard van onze diepste verlangens en zoektocht naar satisfactie.

Willemiek Kluijfhout is sinds 2000 actief als documentaireregisseur bekend van o.a. haar documentaire over mossels L’Amour des Moules, haar intiem portret Sergio Herman Fucking Perfect en Het Nieuwe Artis over de toekomst van de oudste dierentuin van Nederland. Voor haar nieuwste film The Taste of Desire ging ze samen met haar crew de wereld rond om de mooiste verhalen te verzamelen. De film ging in première op het grootste documentairefestival in America, Hot Docs, als onderdeel van de Special Presentations sectie. De filmische documentaire zal je doen verlangen naar oesters, het zal je eraan herinneren het leven te vieren, maar het zal je vooral doen nadenken over je eigen keuzes en kijk op de wereld. 

Als voorprogramma voorzien we de eerste aflevering van de gloednieuwe Food'O reeks Nam Nam Sam waarin Sam De Bruyn Oostendse chefs uit hun keuken haalt. ​​Voor de eerste aflevering ontmoeten Sam en Michiel Rabaey (restaurant STORM) elkaar aan de Oesterput. De enige Belgische oesterkwekerij. Zo'n vers product konden ze niet laten liggen!

De documentaire wordt afgesloten met een heerlijke oestertasting.