330-Adrien-Brody 330-Adrien-Brody

Adrien Brody komt naar Oostende en stelt “Third Person” voor als slotfilm

Afsluiter van het Filmfestival Oostende wordt dit jaar  het mysterieuze romantische drama “Third Person” van tweevoudig Oscarwinnaar Paul Haggis (“Crash”). De film “Third Person” pakt uit met een veelbelovende cast onder wie de veelvuldig bekroonde acteur Adrien Brody. Brody zal niet enkel op het Oostendse scherm te zien zijn, maar ook in levende lijve op de slotavond van FFO 14.

Drie verschillende verhalen in drie verschillende wereldsteden, daar draait het om in “Third Person”. Liefde, passie, vertrouwen en bedrog beheersen de verhaallijnen die door elkaar verweven zijn. Paul Haggis scoorde al eens eerder met deze techniek in zijn Oscarwinnende film “Crash” (2004). De gerenommeerde schrijver Michael (Liam Neeson) sluit zich op in een hotelsuite in Parijs om de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe boek. Hij heeft net zijn vrouw (Kim Basinger) verlaten en raakt verstrengeld in een affaire met een jonge ambitieuze journaliste (Olivia Wilde). In een bar in Rome ontmoet de duistere zakenman Scott (Adrien Brody) een knappe Roma (Moran Atias) en voor hij het goed en wel beseft, belandt hij in een wespennest van afpersers. En dan is er nog de labiele ex-actrice Julia (Mila Kunis) wiens leven draait om het veroveren van het hoederecht

over haar 6-jarige zoontje.

“Third Person”, dat al eerder werd geselecteerd voor het Toronto Film Festival, het TriBeCa Film Festival in New York en het Filmfestival van Beijing in China, pakt uit met een straffe cast. Liam Neeson, vooral bekend door zijn rol als Oskar Schindler in Schindler’s List, speelt in deze film onder andere naast Mila Kunis (“That ’70s Show”, “Black Swan”, “Friends with Benefits”) en James Franco (“Spring Breakers”, “127 Hours”). Ook Olivia Wilde, vooral bekend uit de serie “House M.D.” en de film “Rush”, Moran Atias (“The Next Three Days”), Oscarwinnares Kim Basinger (“L.A. Confidential”) en de Oscarwinnaar Adrien Brody maken hun opwachting in “Third Person”.

De Amerikaanse acteur Adrien Brody zal de avant-première van “Third Person” bijwonen op de slotavond van het Filmfestival van Oostende op 19 september. In 2002 werd Brody wereldberoemd door zijn fenomenale hoofdrol in de vaak bekroonde film “The Pianist”. Hij speelde de getalenteerde Poolse pianist Wladyslaw Szpilman en sleepte hiermee een César en de Oscar voor Beste Hoofdrol in de wacht. Op zijn 29ste was en is hij nog steeds de jongste man ooit die in deze categorie een Oscar won. Brody krijgt tijdens het FFO 14 ook zijn welverdiende ster op de “Walk of Fame” op de zeedijk van Oostende.

“Third Person” werd geproduceerd en gefinancierd door het Belgische filmhuis Corsan en wordt in heel België verdeeld door Belga Films. De film komt vanaf 1 oktober in de Belgische zalen.

Download hier het persbericht

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief