d'ardennen d'ardennen

AL MEER DAN 100.000 BEZOEKERS VOOR D’ARDENNEN

D’Ardennen, de Vlaamse thriller van Robin Pront, heeft na 4 weken programmatie de kaap van 100.000 bezoekers ruimschoots overschreden.  De teller staat momenteel op 110.600 bezoekers.   

In volle FC De Kampioenen- en James Bond-hype en ondanks het huidige zachte herfstweer staat D’Ardennen nog steeds in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen.  De film houdt na vier weken programmatie dus prima stand.

100.000 bezoekers betekent een Gouden Award die aan regisseur Robin Pront en producent Bart Van Langendonck werd overhandigd door Peter Craeymeersch, directeur van het FilmFestival van Oostende (zie foto’s in bijlage) .  De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (FilmFestival Oostende) met de steun van VAF/Filmfonds.

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival, opende D’Ardennen bij ons op 13 oktober het Film Fest Gent.  Filmdistributeur Kinepolis Film Distribution (KFD) bracht de film een dag later uit in de Belgische bioscopen.  Naast Kevin Janssens zien we in de hoofdrollen Veerle Baetens en Jeroen Perceval (die samen met Pront het scenario schreef).  De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (Rundskop, Galloping Minds) in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland.  De film is ondertussen al verkocht aan o.a. Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen, Zweden, Israël en Estland.

D’Ardennen is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (bekend van Rundskop en Labyrinthus) in coproductie met Eyeworks België en PRPL in Nederland, en werd financieel gesteund door het VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Creative Europe, het Nederlands Filmfonds, Telenet-STAP, Medialaan/VTM, en de Belgische taxshelter voor filmfinanciering.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief