image image

DIAMANTEN FILMPRIJS VOOR SAFETY FIRST – THE MOVIE

Na iets meer dan 3 weken in programmatie, heeft Safety First – The Movie inmiddels de kaap van 400.000 bezoekers bereikt. De film stond de afgelopen programmatieweek (van woensdag tot en met dinsdag) daarenboven op een solide 2de plaats van de nationale bezoekersaantallen na Star Wars – The Force Awakens (die nationaal op 176 schermen speelt, Safety First – the Movie slechts op 32).

400.000 bezoekers betekent een Diamanten award (zie foto in bijlage) die gewoonlijk aan de regisseur wordt overhandigd door Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van Filmfestival Oostende, doch regisseur en bedenker Tim Van Aelst vertoeft momenteel in Los Angeles.

Producer Sofie Peeters van Shelter : “Door de grote concurrentie waren we helemaal niet zeker van een succes. 400.000 bezoekers is meer dan we hadden durven dromen. Ik ben trots op deze prestatie van onze hele ploeg en vind het bijzonder fijn om door het Filmfestival van Oostende in de bloemetjes te worden gezet.”

De Gouden, Platina en Diamanten Filmprijs (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende).

“We hadden er misschien stilletjes op gehoopt om zo’n groot publiek te kunnen bereiken met Safety First – The Movie, maar dat we dat op 3 weken tijd al gerealiseerd zouden hebben, overtreft absoluut onze stoutste verwachtingen. Deze resultaten zijn de kroon op het werk van een zeer fijne samenwerking met regisseur Tim Van Aelst en de teams van Shelter en Medialaan. De film doet het nog steeds uitstekend in de Vlaamse bioscopen, dus we mogen blijven dromen van het magische aantal van een half miljoen bezoekers.”, aldus Hans Van Acker, General Manager van KFD.

In Safety First – The Movie slepen de bewakingsagenten de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van één van de beste muziekfestivals ter wereld bewaken. Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de hele Friendship in gevaar brengt.
Discipline, Dedication & Friendship maar Safety First op Tomorrowland !

De film kreeg steun van Screen Flanders en wordt sinds 16 december verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief