Broer Broer

FILMFESTIVAL OOSTENDE BESTAAT DIT JAAR 10 JAAR EN START EEN JAARWERKING MET AVANT-PREMIERES VAN VLAAMSE FILMS.

Filmfestival Oostende zet sinds jaren de Vlaamse Film in de kijker onder het label “Vol van Vlaams Talent”. Naar aanleiding van haar jubileumjaar wil FFO nu ook tijdens het jaar tonen hoe talentvol onze Vlaamse Audiovisuele sector is met een reeks premières van nieuwe Vlaamse films: Broer van Geoffrey Enthoven, Achter de Wolken van Cecilia Verheyden en een verrassende SNEAK van nog een andere Vlaamse topfilm. De premières, die steeds op aanwezigheid van cast of regisseur kunnen rekenen, vinden telkens op vrijdag plaats, en ook voor de jaarwerking is er een voordelig filmpas voorzien.  

Begin 2016 wordt een druk filmvoorjaar voor de Vlaamse film. Als eerste première plant FFO  op vrijdag 15 januari Broer, de nieuwe film van Geoffrey Enthoven. De film heeft met Koen De Bouw, Koen De Graeve en Titus De Voogdt een topcast. Broer was al de Sneak film op het voorbije festival en kon toen rekenen op heel enthousiaste reacties.

De 2de première vindt plaats op vrijdag 5 februari. Dan wordt het langspeelfilmdebuut van de talentvolle Cecilia Verheyden: Achter de Wolkenvertoond. Achter De Wolken is de verfilming van het succesvolle theaterstuk van Michaël De Cock, met in de hoofdrol twee van de meest geliefde acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Jo De Meyere en Chris Lomme.

Welke film op de 3de première vertoond zal worden verklappen we nog niet, maar het publiek zal zeker niet ontgoocheld zijn. Naar de film wordt immers reeds lang uitgekeken.

Praktisch

Tickets kosten €9,5 per film, en kunnen online of bij Toerisme op het Monacoplein besteld worden. Voor €15 kunt u ook met de FFO-pas naar de 3 avant-premières, deze bestelt u persoonlijk bij Toerisme Oostende, of telefoneer: 059 70 11 99.

Vertoningen vinden plaats in Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende, op vrijdagavond om 20u00.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief