Bassie en Adriaan affiche Bassie en Adriaan affiche

Filmfestival van Oostende verwelkomt Bassie en Adriaan op hun wereldpremière

Het Filmfestival van Oostende viert zaterdag 12 september 2015 op een kleurrijke manier de wereldpremière van ‘Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan’, in aanwezigheid van Bassie & Adriaan en de andere sterren van de cast. Zo wil het festival met een speciaal kids programma ook families en jonge filmkijkertjes bedienen. Met deze film nemen Bassie & Adriaan afscheid als duo en hun actieve carrière samen. De wereldpremière op FFO wordt de start van hun afscheidstournee doorheen België en Nederland.

In de film worden Bassie & Adriaan onderscheiden met twee Gouden Slagroompunten voor hun carrière door de Minister van Vrolijkheid en Talent. Maar de neef van de Baron, de Jonkheer, heeft het snode plan opgevat om hen te ontvoeren en daarmee de twee Gouden Slagroompunten in zijn bezit te krijgen. Maar gelukkig zijn er Keet en Koen, de entertainers van een pretpark en het nichtje van Bassie & Adriaan, die samen op zoek gaan naar het populaire duo, om hen te bevrijden uit de handen van de Jonkheer, de Boeven B1001 en Linke Leo.

De film is een Nederlands-Vlaamse co-productie, met Nederlandse en Vlaamse sterren zoals Nathalie Meskens, Günther Lesage, Manou Kersting, Janouk Kelderman (Keet) en Patrick Martens (Koen), Fedor van Rossem (Linke Leo), Fabian Jansen (de Jonkheer), Peter Sterk (B1001), Sven Ornelis en Maarten Vancoillie en natuurlijk ook Robin de Robot. ‘Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan’ is een nostalgische trip terug naar de kindertijd voor de vele fans van Bassie en Adriaan die zijn opgegroeid met hun liedjes en avonturen. Voor de kinderen is het een superkans om oude en nieuwe helden te leren kennen.

De première van ‘Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan’ zal feestelijk geanimeerd worden met een kinderkermis. Bovendien kan je verkleed als clown naar het festival komen en maak je kans op een heuse Meet & Greet met Bassie & Adriaan. Aangezien Bassie & Adriaan ook ambassadeurs zijn van De Rode Neuzen Dag, krijgt iedereen een Rode Neus cadeau!

‘Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan’ kwam tot stand in een co-productie van Marmalade Films en Mountain Road Ent. Group. De film zal op 16 september uitgebracht worden in België door eOne Benelux.

Je kan de trailer van de film hier bekijken: www.youtube.com/watch?v=NxGG3VzUmjE

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief