266px-Portret_van_maaike_door_Tomas_Vandecasteele 266px-Portret_van_maaike_door_Tomas_Vandecasteele

Maaike Cafmeyer nieuwe master FFO15

Het Filmfestival van Oostende heeft voor haar negende editie, dat plaats vindt van 11 t.e.m. 19 september 2015, actrice Maaike Cafmeyer gekozen als Master van het festival. Cafmeyer werd voor het eerst bekend bij het grote publiek met haar rol in “Het Geslacht De Pauw” en speelde mee in tal van successeries en musicals. Maaike Cafmeyer wordt dus dit jaar de gastvrouw van hét Festival in België waarbij de aandacht voor het talent van eigen bodem centraal staat.

Als Master neemt Maaike Cafmeyer dit jaar de fakkel over van Wim Willaert. In het verleden waren o.a. Johan Heldenbergh, Barbara Sarafian, Bart de Pauw en Peter van den Begin Master. Zowel op TV, in theater als in diverse langspeelfilms leverde de nieuwe Master indrukwekkend acteerwerk. Op het kleine scherm schitterde ze in o.a. “Het Geslacht de Pauw”, “Aspe” en “Eigen kweek” en “Marsman”. In langspeelfilms kennen we haar vooral van “Turquaze” en “Loft”. Ook als musicalster laat ze haar stem gelden en was ze te bewonderen in “The Rocky Horror Picture Show”, “Domino” en “14-18”.

Als nieuwe Master van het festival zal Maaike haar favoriete films voorstellen in een Master Selection, is ze lid van de internationale LOOK!-jury en mag ze ook enkele talentvolle jongeren naar voor schuiven als haar “jonge helden”. Tijdens het festival zal Maaike de gastvrouw zijn van het programma dat in teken staat van de Vlaamse Film. Zo worden diverse Vlaamse Producties en coproducties in première verwacht, is er de kortfilm-en documentairecompetitie, de studentenmarkt, het filmcafé on Tour en als absolute topper, het Gala van de Ensors waar de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt worden aan de Vlaamse Films van 2014 en ‘15 . De ceremonie zal ook dit jaar live te volgen zijn op Prime Star HD.

Daarnaast kondigde het FFO vandaag aan dat het ook internationaal blijft werken, met het aantrekken van talent en het organiseren van 2 internationale competities. Zo is er de tweede editie van Taste of Europe, een festivalselectie van Europese topfilms die nog geen verdeler in België hebben, en is er de LOOK! competitie, een internationale selectie van films die in cinematografische sterkte uitblinken. Hiervoor wordt samengewerkt met het Filmfestival van Berlijn. Beide competities vielen enorm in de smaak bij het festival publiek en ook internationaal blinken de competitie films uit met o.a Oscarnominaties voor “Tangerines” en “Wild Tales. Vorig jaar bezochten 32.000 toeschouwers het festival en mocht het festival internationaal toptalent ontvangen zoals : Yolande Moreau, Kim van Kooten, Moran Atias, Steven Knight, Adrien Brody en Pierce Brosnan.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief