Grigoriy Dobrygin Grigoriy Dobrygin

The Most Wanted Man Grigoriy Dobrygin komt naar Filmfestival Oostende

Grigoriy Dobrygin, één van de hoofdrolspelers uit “A Most Wanted Man”, komt naar Oostende. De spannende spionagethriller van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn, opent vrijdag 12 september het Filmfestival Oostende. Dobrygin komt persoonlijk zijn film voorstellen en opent hiermee de achtste editie van FFO.

“A Most Wanted Man” is een bloedstollend spionagedrama over een jonge Tsjetsjeens-Russische moslim Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) die illegaal naar Hamburg vlucht. De Duitse autoriteiten en Amerikaanse geheime diensten zien de man als een mogelijke terrorist en zijn, met de aanval van 11 september in het geheugen, vastbesloten om uit te zoeken wie hij is en waar hij zich schuilhoudt.

De titel van de film verwijst naar het personage Issa Karpov, gespeeld door Grigoriy Dobrygin. Dobrygin is een Russische acteur die bekend werd door zijn hoofdrol als Dmitry Maykov in de superheldfilm “Black Lightning” (2009). Daarna speelde hij een hoofdrol in “How I Ended This Summer” (2010) en kreeg hiervoor de award voor Beste Acteur op de 60ste Berlinale. In 2015 zullen we Dobrygin te zien krijgen in de Britse avonturenfilm “Black Sea” van Kevin Macdonald.

Met “A Most Wanted Man” brengt Filmfestival Oostende bovendien een hommage aan acteur en Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman, die eerder dit jaar overleed. Grigoriy Dobrygin zal de avant-première van “A Most Wanted Man” bijwonen op de openingsavond van Filmfestival Oostende op vrijdag 12 september. Hij zal de rode loper van FFO betreden en krijgt die dag ook een ster op de Walk of Fame op de Zeedijk van Oostende.

“A Most Wanted Man” speelt vanaf 17 september in de bioscoop en wordt in België verdeeld door eOne.

Download het persbericht hier.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief