Samenwerkingen met andere festivals

FFO werkt nauw samen met enkele Europese filmfestivals. Dit is een uitwisselingsproject van lokale culturen waarin Nederlandse en Franstalige films worden voorgesteld in Oostende, terwijl een selectie van Vlaamse films beschikbaar gemaakt wordt voor andere markten.

FFO werkt samen met het Festival Internationale du Film Francophone (FIFF) van Namen en met het Nederlands Film Festival (NFF) van Utrecht. Twee weken later is FFO zowel in Utrecht als in Namen te gast om de nieuwste Vlaamse producties voor te stellen. Op die manier ondersteunt FFO de Vlaamse film met een platform in Wallonië en over de landsgrenzen heen in Nederland.

Deze samenwerking gaat nog een stapje verder. FFO organiseert twee satellietevents in samenwerking met deAuteurs. Naar analogie met Flanders Film Meeting is het onderwerp coproducties. Op maandag 11 september wordt de band tussen Vlaanderen en Wallonië onder de loep genomen. Centraal staan de samenwerking tussen beide landsdelen en de mogelijkheden van zo’n Belgische coproductie, maar ook de verschillen tussen beide filmindustrieën. Donderdag 14 september kijkt FFO over de grenzen heen. Als voorbereiding op de Flanders Film Meeting worden Nederlands-Vlaamse coproducties van naderbij bekeken. Een panel vol experts bekijkt hoe de buren zich verhouden binnenin een coproductie en welke elementen een coproductie succesvol maken.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief