Studentenpitch

Al 12 jaar vinden zowel gevestigde als beginnende makers van kortfilms hun weg naar ons festival. Ook dit jaar zetten we terug in op het medium, ditmaal met een belangrijke uitbreiding voor de Vlaamse professionals.

unnamed

Film is een prachtig maar duur medium en wij als festival willen, in samenwerking met SABAM, de toekomstige makers een hart onder de riem steken! Ben je dus filmstudent aan een van de Vlaamse filmscholen en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken voor de productie van je afstudeer Bachelor of Master film? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze Studenten Pitch!

PRIJZEN

  • Van de 20 genomineerde projecten worden 10 projecten door de jury bekroond met een productiepremie van 1.000 euro, geschonken door SABAM.
  • Telenet reikt een prijzenpot uit van 5000 euro, 2500 euro voor de winnaar en 1250 euro voor de tweede en derde plaats. Alle genres (zowel fictie, documentaire, animatie als experimentele projecten) komen in aanmerking voor de prijzen.
  • Filmfestival Oostende nodigt de 20 geselecteerden uit op de uitreiking van de Ensors in Kursaal Oostende op 16 september om 20u.
  • Filmmore steunt de winnende film met een postproductie pakket.

Schrijf je in

De selectie gebeurt op basis van volgende elementen

  1. Een vorig werk dat blijk geeft van het potentieel van de student (gemonteerd tot 3 minuten door de student).
  2. Een korte tekst van max. 1 pagina: een intentieverklaring waarin de student zijn nieuw project presenteert.
  3. Op 16 september wordt het filmfragment vertoond (gemonteerd door de student tot max. 3 minuten).
  4. Daarop volgt een korte presentatie van nieuwe project voor de jury. De student stelt het nieuwe project voor. Dit gebeurt in maximum 2 minuten.
  5. Indien de student dat wenst, kan hij/zij tijdens de presentatie gebruik maken van enkele visuals om zijn betoog te ondersteunen.
  6. De jury stelt enkele vragen.

Een jury van vijf professionelen selecteert de 10 meest beloftevolle projecten en de winnaars.

De competitie zelf vindt plaats in een van de filmzalen van Kinepolis Oostende, waar de 20 filmmakers hun geselecteerde project zelf komen presenteren. Alle vrienden, sympathisanten en geïnteresseerden zijn welkom in de zaal.

Meer informatie: henry@filmfestivaloostende.be

STUDENTENCOMPETITIE 2018

POWERED BY: SABAM, FILMMORE, TELENT EN EARLYBIRDS FILMS

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief