STUDENTENCOMPETITIE

Op zaterdag 16 september 2017 organiseerde Filmfestival Oostende in samenwerking met de filmscholen KASK, RITCS & LUCA (bestaande uit NARAFI, SINT-LUCAS en MAD-FACULTY) de zesde filmprojectencompetitie. Met de steun van Sabam, Filmmore en Telenet. 

Dit zijn de winnaars van de studentencompetitie 2017

 • Adina Balatova
 • Daan Janssens
 • Flo Van Deuren
 • Mai Calon
 • Manon De Sutter
 • Meltse Van Coillie
 • Mira De Boose
 • Nelson Polfliet
 • Sofie De Cleene
 • Zaïde Bil

Prijzen:

Hoofdprijs: 2.500 euro (met dank aan Telenet) & postproductie pakket (met dank aan Filmmore): Flo Van Deuren

Tweede en derde plaats: 1.250 euro (met dank aan Telenet): Mai Calon & Zaïde Bil

Post-productiepakket t.w.v. 1.500 euro (met dank aan Earlybirds Films): Adina Balatova

Alle andere winnaars ontvangen een productiepremie van 1.000 euro (met dank aan Sabam).

Prijzengeld

 • Van de 20 genomineerde projecten worden 10 projecten door de jury bekroond met een productiepremie van 1.000 euro, geschonken door SABAM.
 • Telenet reikt een prijzenpot uit van 5000 euro, 2500 euro voor de winnaar en 1250 euro voor de tweede en derde plaats. Alle genres (zowel fictie, documentaire, animatie als experimentele projecten) komen in aanmerking voor de prijzen.
 • Filmfestival Oostende nodigt de 20 geselecteerden uit op de uitreiking van de Ensors in Kursaal Oostende op 16 september om 20u.
 • Filmmore steunt de winnende film met een postproductie pakket.Het postproductiepakket van Filmmore bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst een conforming-, een edit- en syncronisatiecheck met een offline referentie gebaseerd op EDL/XML/AAF en referentie QT. Daarbij hoort ook het toevoegen van de titel en de vfx inserts. Vervolgens zit er ook 8 uur Baselight filmgading op een Barco 2K projector en één uur Baselight video/tech-gading op een OLED monitor bij. Verder krijgt de winnaar ook 1 Digital Cinema Distribution Master: DCI-compliant 16-Bit Tiff sequentie in X’Y’Z’ colorspace, waarin het cinemageluid en de ondertiteling in alle beschikbare talen behoren.Daarbovenop hoort nog 1 master DCP, met 2K DCP encoding met één ondertitelspoor, een visuele kwaliteitscontrole en een beveiligde datatransfer inclusief, 1 master Quicktime (HD QT proresHQ met 24 of 25 fps) met soundrelay en een visuele kwaliteitscontrole, en 1 master Quicktime met ondertitelspoor.Daarnaast is er DI supervisie en zowel IT als kleurmanagement. Tijdens het project heb je ook recht op een FTP server waarin tot 50GB datatransfers behoren en een QT-pakket, met de toelating voor screeners, previews en verschillende references files voor maximum 75 minuten.

De selectie gebeurt op basis van volgende elementen

 1. Een vorig werk dat blijk geeft van het potentieel van de student (gemonteerd tot 3 minuten door de student).
 2. Een korte tekst van max. 1 pagina: een intentieverklaring waarin de student zijn nieuw project presenteert.
 3. Op 16 september wordt het filmfragment vertoond (gemonteerd door de student tot max. 3 minuten).
 4. Daarop volgt een korte presentatie van nieuwe project voor de jury. De student stelt het nieuwe project voor. Dit gebeurt in maximum 2 minuten.
 5. Indien de student dat wenst, kan hij/zij tijdens de presentatie gebruik maken van enkele visuals om zijn betoog te ondersteunen.
 6. De jury stelt enkele vragen.

Een jury van vijf professionelen selecteert de 10 meest beloftevolle projecten en de winnaars.

  IMG_7276_web (c) Michiel Devijver IMG_7276_web (c) Michiel Devijver

De competitie zelf vindt plaats in een van de filmzalen van Kinepolis Oostende, waar de 20 filmmakers hun geselecteerde project zelf komen presenteren. Alle vrienden, sympathisanten en geïnteresseerden zijn welkom in de zaal.

Meer informatie: ilse.s@filmfestivaloostende.be

STUDENTENCOMPETITIE 2017

POWERED BY: SABAM, FILMMORE, TELENT EN EARLYBIRDS FILMS

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief