Taste Of Europe

Presented by Filmmore 

In samenwerking met Filmmore, organiseert FFO dit jaar opnieuw de Taste Of Europe-competitie. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen.  

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteerden daarom een grote selectie Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en het Taste of Europe label kregen.

  130513060607184_filmmore1 130513060607184_filmmore1

Nathalie Teirlinck

De Curator van de Taste Of Europe – competitie is Nathalie Teirlinck.

Nathalie Teirlinck is een Vlaamse filmregisseuse. Ze studeerde af aan het departement film van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Door de jaren heen ontdekte ze de theaterwereld, maar haar passie voor film blijft haar eerste liefde. Haar drie kortfilms Anémone (2006), Juliette (2007) en Venus vs Me (2010) werden geprijsd op diverse internationale filmfestivals.

Nathalie Teirlinck is vooral bekend voor haar langspeelfilm Le Passé Devant Nous. Een coproductie met Denemarken en Nederland met Evelyne Brochu in de hoofdrol. Het scenario won de Eurimages Award op CineMart tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam in 2015.

  ©FilipVanRoe-Nathalie-Teirlinck1-2-327x490 ©FilipVanRoe-Nathalie-Teirlinck1-2-327x490

WINNAAR 2016

Welcome to Norway

Winnaar werd Welcome to Norway, van regisseur Rune Denstad Langlo.

De film vertelt het verhaal van de Noorse Petter Primus, een man met grootse plannen die jammer genoeg zelden lopen zoals hij zelf hoopt. Tot hij een idee heeft dat alles recht zal trekken: ondanks zijn argwaan tegenover buitenlanders, bouwt hij zijn hotel om tot een asielcentrum.

Welcome to Norway viel in de prijzen op het voorbije filmfestival van Göteborg en is, na Chasing The Wind en North, al de derde langspeler van Rune Denstad Langlo.

  Welcome to Norway Poster Norwegian Welcome to Norway Poster Norwegian

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief