Dit was dag 9 van FFO17 - 16 september

Gala van de Ensors

Het einde van Filmfestival Oostende gaat sinds enkele jaren gepaard met de uitreiking van de Ensors, de gegeerde beeldjes binnen de Belgische film. De verwachtingen zijn hoog gespannen als de genodigden over de Rode Loper komen, want heel wat van hen zijn genomineerd voor een Ensor. Bij de voltallige cast en crew van Fien Trochs Home, de meest genomineerde film voor de Ensors dit jaar,  is de spanning toch een beetje te zien. De film zal later op de avond bekroond worden met meerdere Ensors. Ook de jonge en nieuwe talenten van jeugdfilms zoals Ghost Rockers en De Vijver staan popelend te wachten op de uitreiking voor beste jeugdfilm.

Wie niet in het ongewisse werd gelaten waren de leden van de jury. Onder leiding van Caroline Pauwels, rector van de VUB, beslisten onder andere regisseur Jan Eelen en acteur Filip Peeters wie een Ensor in ontvangst mocht nemen. De prijzen werden onder meer uitgereikt aan de film met de beste kostuums, make-up, muziek en daarnaast waren er ook de vaste grote prijzen, zoals beste acteur, actrice en beste film. Deze gingen opvallend vaak naar jonge en aanstormende talenten uit de Vlaamse filmwereld, maar ook daarbuiten. Zo werden twee Ensors uitgedeeld aan de beste coproductie met Nederland en met Wallonië.

Silke Heusequin

 

It's Showtime

De nieuwe humoristische reeks naar het scenario van Bart De Pauw kan je al eventjes bekijken via Play More van Telenet, maar was op de laatste dag van het filmfestival ook te zien op het witte doek. Wie bij de gelukkigen was, kon samen met de cast van de eerste vier afleveringen van It’s Showtime genieten in Kinepolis Oostende. Hoofdrolspeler Stijn Steyaert kwam samen met zijn collega’s Ella-June Henrard, Tom Audenaert, Kevin Bellemans en Thomas De Smet over de Rode Loper om de voorstelling bij te wonen.

Voor de aanvang van de serie blikt Ben Roelants nog even terug op het voorbije succesvolle filmfestival met heel wat pareltjes. Een van de laatste ‘kersjes op de taart’ is echter de serie van Bart De Pauw, in regie van Pietje Horsten. Na enkele vragen aan Stijn Steyaert, in de serie beter bekend als ‘Kenny’, is meteen duidelijk dat het om een serie van formaat gaat. Toen Bart De Pauw hem vroeg om de hoofdrol te vertolken, moest Steyaert dan ook geen minuut nadenken. De serie gaat over Kenny, een jongen die het wil maken in de showbizwereld maar bij wie het talent ver te zoeken is. Toch wil hij koste wat het kost verder gaan en daarbij krijgt hij de onvoorwaardelijke steun van zijn familie. Al is dat niet de hoofdzaak. Het verhaal is enorm rijk en de hele familie rondom het hoofdpersonage speelt ook een hele belangrijke rol, aldus Stijn Steyaert.

Silke Heusequin

  21845408_10213641423246350_1309162374_o 21845408_10213641423246350_1309162374_o

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief