Youngstars

Youngstars #FFO16

Aan jong filmtalent in Vlaanderen is er geen gebrek. Dat merkte Filmfestival Oostende ook op en daarom wordt op deze tiende editie van FFO lokaal jong filmgeweld in de spotlights gezet. Zo zal elke avond één Youngstar gastvrouw/gastheer zijn. Daarbij zal FFO hun werk vertonen op het grote scherm en zullen deze Youngstars zetelen in de dagelijkse talkshow van #FFO16!

Spencer Bogaert

acteur

Is net 18, maar heeft ondertussen al drie langspeelfilms op zijn palmares staan: Labyrinthus(Douglas Boswell) en Vincent (Christophe Van Rompaey) en The Solutrean (Albert Hughes).  Geboren en getogen in het Gentse, leerde hij de kneepjes van het vak in Theater Campo en deed hij mee aan verschillende voorstellingen die (inter)nationaal hoge toppen scheerden.

Ondertussen schreef hij zich net in voor een filmopleiding  aan het KASK in Gent en krijgt hij aanbiedingen uit binnen- en buitenland, dank zij een Franse agente en een Amerikaanse manager… Als Young Star kan dat wel tellen!

  FFO Kim Vlaeminck-36 FFO Kim Vlaeminck-36

Martha Canga Antonio

actrice

Martha woont in Mechelen en heeft Angolees bloed door haar aderen lopen. Ze werd door een casting van HAKUNA ontdekt voor de rol van Mavela in Black.

Zo ontdekte ze naast haar liefde voor schrijven en muziek een passie voor acteren.

Martha maakte deel uit van de prestigieuse Shooting Stars selectie op de Berlinale van 2016.

Haar sterke prestatie overtuigde al eerder de zeskoppige jury van het internationale filmfestival van Tallinn die haar tot Beste Actrice bekroonde en de Amerikaanse website IndieWire noemde de actrice al ‘één van de negen acteurs om in het oog te houden’. Nu werd ze dus ook voorgesteld als ‘Shooting Star’ aan de internationale filmpers tijdens het filmfestival van Berlijn.

  FFO Jonge helden-21 FFO Jonge helden-21

Hélène Devos

actrice

Actrice Hélène Devos startte in 2007 haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en studeerde er in 2011 af.

In Toneelgroep Amsterdam verfijnde ze de kneepjes van het vak en werd ze ondergedompeld in de wereld van de toneel.

Eerder speelde Devos in Mama zegt neen tijdens het Theaterfestival Antwerpen in 2006 en Het spijt me, mijnheer tijdens De Nachten in Antwerpen 2008.

Ook was zij te zien in de Nasreddin van ‘Uil&Spiegel’, Het Verjaardagsfeest van FC Bergman enBecause the world is round van MARS. Hélène werd – en het was hoogtijd- pas door het grote publiek ontdekt door haar rol in Belgica van Felix van Groeningen.

  FFO Jonge helden-16 FFO Jonge helden-16

Lukas Dhont

regisseur

Lukas Dhont, geboren in Gent, studeerde af als Master in de Audiovisuele Kunsten aan het KASK te Gent.

Met zijn kortfilms Corps Perdu en L’infini viel hij meermaals in de prijzen waaronder op het Filmfestival van Gent, Leuven en Oostende.

Zijn documentaire Skin Of Glass werd geselecteerd als onderdeel van het Your Film Festival op het Filmfestival van Venetië in 2012.

Ook regisseerde hij de bevreemdende, prachtige videoclip voor Strange Entity van ‘Oscar and the Wolf’.

Zijn eerste langspeelfilm Under My Skin, in een productie van Menuet,  hoopt alle thema’s te combineren waar hij tot nu toe rond gewerkt heeft: dans, transformatie en identiteit.

  FFO Kim Vlaeminck-34 FFO Kim Vlaeminck-34

Frederike Migom

regisseur

Actrice en regisseuse Frederike vertrok in 2002 naar New York en studeerde er toneel aan de American Academy of Dramatic Arts.

In 2013 werkte ze als actrice en casting director voor kinderen, en regisseerde ze haar eerste kortfilm Malakim, die een award won voor Beste Korte Fictiefilm op het Shanghai International Film Festival.

Frederike’s derde kortfilm, ontving subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds en ging in september 2015 in première op het Montreal World Film Festival.

Momenteel werkt Frederike aan de ontwikkeling van haar eerste langspeelfilm Binti, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, en maakt ze een documentaire, Si-G.

  FFO Jonge helden-19 FFO Jonge helden-19

Zinya Van Reeth

actrice

Actrice Zinya Van Reeth werd geboren in 1993 in Gent.

Ze volgde woordkunst en drama aan het secundair kunstinstituut en speelde mee in producties van straat- en bewegingstheater Teater Exces, waar ze onder andere gevormd werd als actrice.

Ondanks dat Café Derby, waarin ze de rol van Barbara op zich nam, in 2014 nog maar haar eerste ervaring was op een filmset, werd ze meteen opgepikt door verschillende regisseurs van Vlaamse topfilms.

Zo kreeg ze een rol te pakken als Brenda in Belgica van Felix van Groeningen.

Van Zinya hebben we zeker het laatste nog niet gezien!

  FFO Kim Vlaeminck-19 FFO Kim Vlaeminck-19

Boris vanseveren

acteur

Is een acteur en muzikant die  kleinkunst studeerde. Hij studeerde af in 2013 aan het conservatorium van Antwerpen.

Hij speelde onder meer in voorstellingen van de Kopergietery, het paleis, het KIP en Laïka.

Met The Great Downhill Journey Of Little Tommy, een film die hij samen met Jonas Vermeulen maakte, scheerde hij hoge toppen in zowel binnen -als buitenland.

Op muzikaal vlak speelt hij bij NIGHTMAN, het nieuwe alterego van Tijs Delbeke en bij Hong Kong Dong.

In 2015 kreeg hij zijn eerste filmrol in Belgica van Felix Van Groeningen waar hij de excentrieke rocker Davy Coppens mocht vertolken.

  FFO Kim Vlaeminck-11 FFO Kim Vlaeminck-11

Robrecht Heyvaert

cameraman

Cameraman Robrecht Heyvaert maakte furore door de man te zijn achter het gros van de kortfilms van de voorbije jaren. Tegen een razend tempo deed hij ook zijn intrede in de wereld van de langspeelfilm. Zijn aandeel in het werk van Adil El Arbi en Billal Fallah is gigantisch.

Zijn eerste langspeelfilm als DOP, Image, verscheen ongeveer twee jaar geleden in de bioscoop.

Daarbij draaide hij onder andere Black, enkele afleveringen van Vermist met Cecilia Verheyden en de kortfilm De Vijver met Jeroen Dumoulein. Ook zijn sterk staaltje camerawerk voorD’Ardennen van Robin Pront, openingsfilm Everybody Happy en de Amerikaanse serie Snowfall maakt van hem jong geweld om in de gaten te houden.

  BDW - Robrecht Heyvaert11 BDW - Robrecht Heyvaert11

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief