Michelle Fairley en Bouli Lanners stellen Nobody Has To Know voor op FFO22

Op zaterdag 5 maart rollen we de rode loper uit voor actrice Michelle Fairley (Game of Thrones) en de Belgische regisseur/acteur Bouli Lanners. Het duo zal de avant-première bijwonen van hun nieuwe film Nobody Has To Know. Om 18.00 uur worden hun sterren ingehuldigd op de Oostendse Walk of Fame. 

Still Nobody Has To Know

De Noord-Ierse actrice Michelle Fairley vertolkte het iconische personage Catelyn Stark in Game of Thrones, maar speelde ook gast- en hoofdrollen in talrijke series, zoals Rebellion, Gangs of London en Suits. Theater blijft echter haar eerste liefde. Ze kroop al in de huid van legendarische personages als Lady Macbeth en Cassius uit Julius Caesar. Verder werkte ze al samen met regisseurs als Ken Loach (Hidden Agenda), Ralph Fiennes (The Invisible Woman) en Ron Howard (In the Heart of the Sea) en speelde ze ook een kleine rol in Harry Potter and the Deathly Hallows als de moeder van Hermione. 

Bouli Lanners is een bekend gezicht in België en Frankrijk. Hij won prijzen voor zijn performances in onder meer De rouille et d'os (Jacques Audiard, 2012) en C’est ça l’amour (Claire Burger, 2018). Verder is hij ook te zien in De Patrick (Tim Mielants, 2018) en Grave van Julia Ducournau. Het Luikse multitalent kruipt met evenveel succes achter de camera. Hij won prijzen met zijn kort- en langspeelfilms (zoals Les géants en Les premiers les derniers) op de filmfestivals van Cannes en Berlijn. 

Video

In Nobody Has To Know is de ruige Belgische landarbeider Phil (Bouli Lanners) verkast naar een verwaaid maar wondermooi Schots eiland. Hij kan het goed vinden met de locals, die een ingetogen, spartaans leven leiden: hard werken tijdens de week, ‘s avonds naar de pub en ‘s zondags naar de kerk. Boerendochter Millie (Michelle Fairley) woont al haar hele leven op dit afgelegen stukje Schotland, maar haar eilandgenoten vinden haar koel en afstandelijk. Wanneer Phil tijdelijk aan geheugenverlies lijdt na een beroerte, probeert Millie samen met hem de puzzel van zijn herinneringen te leggen. Ze introduceert daarbij ook een stukje over hun geheime liefdesrelatie.

De adembenemende cinematografie van Frank Van Den Eeden toont de ruwe schoonheid van het Hebrideneiland Lewis: de blanke stranden, antracietgrijze gebergtes en woeste wateren kleuren Nobody Has to Know nog een tintje melancholischer.