Opening Night: Holy Rosita | FFO24

De zestiende editie van Filmfestival Oostende opent op vrijdag 26 januari met de wereldpremière van 'Holy Rosita'. 

26
01
2024
19:00

Op de zestiende editie van Filmfestival Oostende gaat 'Holy Rosita' van Wannes Destoop in wereldpremière. Daphne Agten maakt haar filmdebuut en schittert in de hoofdrol. Ook Cilou David debuteert in de film en onder meer Janne Desmet ('De Club'), Mieke De Groote ('Cordon', 'Noise'), Kwok One ('Flikken Maastricht') en Delfine Bafort ('All of Us') vervolledigen de cast. 

De vertoning op 26 januari is de officiële opening van Filmfestival Oostende 2024, in aanwezigheid van Wannes Destoop en de voltallige cast. De openingsfilm is ook toegankelijk met de festivalpas mits een supplement van 5,00 EUR.

Over de film

Poster Holy Rosita

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden. 

Met zijn langspeelfilmdebuut geeft regisseur Wannes Destoop een stem aan iemand die in de maatschappij vaak minder snel aan het woord komt:

Ik wil met ‘Holy Rosita’ een hoopvol en hartverwarmend verhaal brengen, over moeders en kinderen, over kwetsbare zielen, die door de maatschappij als buitenbeentje worden bestempeld, maar die ook recht hebben op geluk. De film is een oproep om zorg te dragen voor elkaar, in een maatschappij waar individualisme primeert.

Destoop won in 2011 de Juryprijs op het filmfestival van Cannes met de kortfilm ‘Badpakje 46’ en in 2015 Beste Kortfilm op het filmfestival van Amiens met ‘Billy the Bully’. Beide korte films waren ook al te zien op Filmfestival Oostende. In 2020 kwam zijn televisieserie ‘Albatros’ uit, waarmee hij de Prix Europa won voor Beste Europese TV Fictieserie. Die indrukwekkende lijst vult hij nu aan met ‘Holy Rosita’.

VIP naar de Opening

Beleef een glamoureuze avond met hoog VIP-gehalte in gezelschap van de cast en bekend talent. Teken in voor een onvergetelijke avond.

  • Glamoureuze ontvangst op rode loper in Kinepolis Oostende
  • Aangrijpende, exclusieve Vlaamse filmpremière
  • Officiële VIP-openingsreceptie in aanwezigheid van cast

135,00 EUR pp (exclusief BTW)