The Tribe (Plemya)

Directed by Miroslav Slaboshpitsky
Watch the trailer

Sergej belandt in een gespecialiseerd internaat voor doofstomme jongeren, waar niet de leerkrachten, maar georganiseerde jeugdbendes met de plak zwaaien. Als nieuwkomer wordt hij onderworpen aan de maffia-achtige hiërarchie van The Tribe, die jongere leerlingen in de misdaad en prostitutie dwingt. Door overvallen te plegen, werkt Sergej zich op in de organisatie van De Koning. Maar als hij diens vriendinnetje, Anya, beter leert kennen, zit er niets anders op dan te breken met de ongeschreven wetten van de bende.

Met The Tribe wilde Slaboshpytskiy een hedendaagse stille film maken en dat is hem wonderwel gelukt. De uit de realiteit geplukte personages in deze ijzige misdaadfilm communiceren namelijk uitsluitend in rauwe emoties en Oekraïense gebarentaal. The Tribe werd geselecteerd voor verschillende filmfestivals en won de FIPRESCI-prijs op de European Film Awards.

Movie duration
126 min
Cast
Yana Novikova, Grigoriy Fesenko, Rosa Babiy, Yaroslav Biletskiy, Alexander Panivan, Alexander Dsiadevich, Alexander Sidelnikov, Alexander Osadchiy, Ivan Tishko, Maryna Panivan, Tetyana Radchenko, Liudmyla Rudenko, Kyrylo Koshyk
Land
Ukraine, Netherlands
Genres
misdaad, drama
Language
silent, Ukrainian
Subtitles
English

Cannes Film Festival

Critics Week Grand Prize, 2014

London Film Festival

Sutherland Award, First Feature Competition, 2014