The North Sea (Nordsjøen)

Directed by John Andreas Andersen

Kerstavond, 1969. De Noorse regering kondigt een van ‘s werelds grootste offshore olievondsten aan. Het leven in Noorwegen zal voor altijd veranderen: Ekofisk, een olieveld in het Noorse deel van de Noordzee, wordt het begin van een ongekende financiële welvaart. Vijftig jaar later volgt de rekening voor het milieu: de oceaanbodem scheurt en het platform stort in. Een team experts haast zich ter plaatse om de vermiste arbeiders te zoeken en de schade op te meten, maar ze ontdekken het begin van een apocalyptische catastrofe.

In deze Noorse, actuele rampenfilm van John Andreas Andersen (The Quake) wordt de aarde niet bedreigd door buitenaardse wezens, maar door de mens. Het gevaar komt vanuit de Noordzee, waar de voortdurende winning van olie en gas de oceaanbodem in gatenkaas veranderd heeft. De grandioze special effects van deze geloofwaardige thriller zullen de liefhebbers van het genre tevreden stellen: de brandende olievelden en torenhoge tsunami’s kunnen zo in het nieuws.

Movie duration
100 min
Cast
Kristine Kujath Thorp, Henrik Bjelland, Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo Christiansen, Bjorn Floberg, Halfdan Hallseth
Land
Norway
Genres
actie
Sectie
Avant-première
Language
Norwegian
Subtitles
Dutch