Iedereen beroemd!

Directed by Dominique Deruddere
Watch the trailer

Jean is een fabrieksarbeider, maar was veel liever muzikant geworden. Vastberaden projecteert hij zijn droom op Marva, zijn 17-jarige dochter. Hoewel Marva nogal stuntelig is en niet toonvast kan zingen, laat Jean haar meedoen in verschillende zangwedstrijden. Als Jean zijn job verliest, neemt hij de rol als Marva’s manager wel erg serieus op. Toevallig ontmoet Jean kindster Debbie die hij impulsief ontvoert. Met een gegijzelde Debbie wil Jean alles uit de kast halen om beroemd te worden.

‘Iedereen beroemd!’ is een comédie humaine met een intense drang naar applaus. Dominique Derudderes vijfde langspeelfilm - vol vertederende onhandigheid - werd genomineerd voor de Oscar van Beste Internationale Film.

‘Met de helm geboren, memoires van een filmmaker’, het nieuwe boek van regisseur Dominique Deruddere zal voor de vertoning van de film officieel worden voorgesteld. In aanwezigheid van de filmmaker, Marc Didden en Josse De Pauw.

Win een exemplaar van 'Met de helm geboren'
Tijdens de boekpresentatie - net voor de vertoning van ‘Iedereen beroemd!’ - worden een aantal exemplaren verloot onder de bezoekers. Koop dus snel een ticket en maak kans op de filmmemoires van Dominique Deruddere.

Movie duration
97 min
Cast
Josse De Pauw, Eva van der Gucht, Werner De Smedt
Land
Belgium
Genres
drama, komedie, muziek
Language
Dutch
Thema

Joseph Plateau Awards

Joseph Plateau Award, Best Belgian Actor, 2000