Wolf and Dog (Lobo e Cão)

Directed by Cláudia Varejão
Watch the trailer

Op zoek naar zichzelf en een evenwicht tussen traditie en oprechte liefde, volgen we Ana en Luis, twee middelbare schoolstudenten. Het prachtige, maar soms vijandige eiland waar ze leven is zowel een beklemming als toevluchtsoord. Al snel beseft Ana dat de wereld verschillende dingen verwacht van vrouwen en mannen. Maar de vriendschap met Luis, haar queer, beste vriend zet die conservatieve opvatting op de helling. Net zoals de walvissen in de archipel, zoeken Ana en Luis in een vijandige omgeving naar betere oorden.

Een intiem portret van Cláudia Varejão, dat subtiel het contrast weergeeft tussen de katholieke vissersgemeenschap en een groeiende LGTBQIA+-gemeenschap op het Portugees eiland São Miguel. In een 4:3-beeldverhouding zegt een beeld meer dan duizend woorden. ‘Wolf And Dog’ zet met adembenemende natuurbeelden de menselijke tragiek centraal en won de Giornate degli Autori Director's Award in Venetië.

Movie duration
111 min
Cast
Ana Cabral, Ruben Pimenta, Christiana Branquinho
Land
France, Portugal
Genres
drama
Language
Portuguese
Subtitles
Dutch
Thema
Ana was born in São Miguel, an island ruled by religion and traditions. In between Luis, her best friend who loves dresses as much as pants, and her friend Cloé from Canada, bringing with her the glowing days of youth, Ana embarks on a journey filled with new desires. Wolf and Dog is the enchanting

Venice Film Festival

Winner GdA Director's Award, Giornate Degli Autori, 2022
Nominee, Queer Lion, 2022