Aller/Retour

Directed by Dorothée Van den Berghe
Watch the trailer

Ervaren vrachtwagenchauffeur Erika is met haar trouwe vierwieler onderweg naar Bordeaux. Tijdens een tussenstop in Parijs schrikt ze zich een hoedje wanneer ze ontdekt dat een man zich verschuilt in haar vrachtwagen: de Afrikaanse Idy wilde meeliften over de grens. Door de bemoeizucht van een derde partij escaleert de situatie en krijgt Idy rake klappen. Erika kan niet anders dan hem terug mee aan boord nemen om zijn leven te redden. Al snel blijken de twee volslagen vreemden meer gemeen te hebben dan elk van hen ooit had kunnen vermoeden.

Dorothée van den Berghe, regisseur van pareltjes als ‘Rosie & Moussa’ en ‘My Queen Karo’, werkte voor het scenario van deze roadmovie opnieuw samen met KVS-directeur Michael De Cock. De hoofdrollen worden vertolkt door Ruth Beeckmans en Welket Bungué, die in 2020 nog te zien was in het ambitieuze ‘Berlin, Alexanderplatz’.

'Aller/Retour' is vanaf woensdag 1 maart te zien in de bioscoop.

Movie duration
90 min
Cast
Ruth Beeckmans, Welket Bungué, Lawrence Sheldon
Land
Belgium
Genres
komedie
Language
Dutch, English
Subtitles
Dutch, French
Thema
A warmhearted buddy road movie about the unexpected relationship that develops between two loners, truck driver Erika and migrant Idy, both searching for their place in a globalised world.