Il Colibrì

Directed by Francesca Archibugi

De liefde van Marco (Pierfrancesco Favino) voor Luisa Lattes (Berenice Bejo) zal nooit doven, ook al woont hij samen met zijn vrouw Marina (Kasia Smutniak) en zijn dochter Adele in Rome. Als Marco terugkeert naar Florence wordt hij aan zware beproevingen onderworpen. Geholpen door Marina's psychoanalyticus (Daniele Carradori), leert Marco hoe hij de gebeurtenissen die hem van zijn grote liefde scheidden, een plaats kan geven. Het verhaal reist van de ene naar de andere herinnering, en hoewel Marco probeert te ontsnappen aan de tragiek van het leven, blijft hij als een kolibrie ter plaatse fladderen.

‘Il Colibrì’ van regisseur Francesca Archibugi is de prachtige verfilming van de gelijknamige bestseller van Sandro Veronesi, die zelf de Strega-prijs 2020 won en sindsdien in 25 talen is vertaald. Een verhaal dat zestig jaar overbrugt, waarin de vreugde, pijn en neuroses van een burgerlijk gezin verweven raakt met een absolute en buitengewone liefde uitgestrekt over drie generaties.

Luca Bigazzi was de Director of Photography en Alessandro Vannucci nam het Production Design op zich.

Movie duration
126 min
Cast
Pierfrancesco Favino, Bérénice Bejo, Nanni Moretti, Laura Morante, Kasia Smutniak
Land
Italy, France
Genres
drama
Language
Italian
Subtitles
Dutch, French
Thema
The tale of the life of Marco Carrera, known as Colibri` or "the hummingbird": a life of fateful coincidences, loss, and stories of absolute love