The Inspection

Directed by Elegance Bratton

Waar ga je heen als je nergens meer thuis kan komen? Verstoten door zijn moeder zoekt Ellis French (Jeremy Pope), een zwarte, veroordeelde Amerikaan, zijn heil in het marinierskorps. Met zijn verleden en als homoseksuele man lijkt dat niet meteen de veiligste omgeving, maar Ellis wil zijn leven op die manier in handen nemen. Ondanks de stevige drilinstructies, vijandige sfeer en pijnlijke vernederingen lijkt zijn doorzettingsvermogen groter dan iemand ooit had kunnen vermoeden.

In ‘The Inspection’ bewandelt Elegance Bratton met zijn langspeelfilmdebuut de flinterdunne grens tussen seksuele aantrekking en machomanisme. Gebaseerd op zijn eigen ervaring ontvouwt Bratton een hartverwarmend kluwen in een erg masculine omgeving.

'The Inspection' is vanaf woensdag 15 februari te zien in de bioscoop.

Movie duration
95 min
Cast
Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine, Raul Castillo
Land
United States
Genres
drama
Language
English
Subtitles
Dutch, French
Thema
Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, verstoten door zijn moeder en met weinig toekomstmogelijkheden, besluit om bij de marine te gaan en alles te doen wat nodig is om te slagen in een systeem dat hem aan de kant zou schuiven. Maar zelfs als hij vecht tegen diepgewortelde vooroordelen en de slopende routines van de basistraining, vindt hij onverwachte kameraadschap, kracht en steun in deze nieuwe gemeenschap. Het is een plek waar hij zich thuis voelt en zijn leven voorgoed verandert.

Toronto - TIFF 2022

Discovery, 2022

New York FF 2022

Main slate, 2022