Dit zijn de winnaars van The Student Pitch 2021

Filmfestival Oostende zet jaarlijk in op de toekomst van de Vlaamse filmindustrie, de jonge makers. Op vrijdag 3 september 2021 organiseerde Filmfestival Oostende voor de negende keer The Student Pitch in samenwerking met Sabam for Culture. Normaal gezien zou deze pitch plaatsvinden tijdens onze eerste wintereditie in januari, maar door de sluiting van de bioscopen, besloot FFO de Student Pitch te organiseren tijdens de FFO Nights.

Negen Vlaamse filmstudenten kregen de kans om hun bachelor- of masterproject voor te stellen aan een professionele vakjury. De jury bestaat uit voorzitter Wim Vanseveren, scenarist Chingiz Karibekov (Da Yie, Boi), animatiescenarist en -regisseur Laura Vandewynckel (Het Paradijs en Pharmakos). De vakjury velt op basis van voorgaand werk en de pitch een oordeel.

De vakjury verkoos Özge Akarsu, Jaspers Kristien, Cato Catteeuw, Simon van der Zande en Paola Cubillos als winnaars, maar spraken ook veel lof uit over de andere deelnemers Robin De Cock, Bas Van Hoeck, Lenny Somers, Pol De Plecker en Ramy Moharam Fouad.

Het is voor jonge makers zo spannend om voor de eerste keer hun vaak nog prille project te presenteren. Ondanks de trillende benen en de klamme handen brachten zij kwalitatief hoogstaande en prikkelende pitches. Negen heldere en straffe concepten passeerden de revue. Geen sinecure dus om vijf van deze beloftevolle makers met prijzen te honoreren. Wij hebben gekozen voor robuuste concepten waarvan de maker vormelijk of inhoudelijk een risico durft te nemen.

Sabam for Culture bekroont vijf projecten met een productiepremie van €1.000. Camalot schenkt drie winnaars  een bon t.w.v. €4.000 voor het huren van audiovisueel materiaal. Flow biedt één van de projecten een postproductiepakket aan voor de afwerking van de kortfilm in kwestie.