The Settlers (Les colonos)

Directed by Felipe Galvez

Chili, 1901. De Chileense mesties Segundo, Engelse legercommandant MacLennan en Amerikaanse huurling Bill vertrekken op expeditie langs Tierra del Fuego, een eilandengroep aan het zuidelijkste uiteinde van Zuid-Amerika. Ze zijn ingehuurd door de rijke grootgrondbezitter José Menendez om het land dat hem werd toegekend door de staat af te bakenen. De aanvankelijk administratieve missie verandert al snel in een gewelddadige jacht op de Onas, de inheemse bevolking van de archipel.

Het langverwachte debuut van Felipe Gálvez onthult de complexiteit van een cruciaal deel van het koloniale verleden van Chili en toont de conflicten die ontstaan wanneer verschillende culturen en belangen botsen in het onherbergzame landschap van Tierra del Fuego. ‘The Settlers’ maakte deel uit van de competitie Un Certain Regard in Cannes en zat ook in de officiële selectie van het filmfestival van Toronto.

Movie duration
100 min
Cast
Camilo Arancibia, Mark Stanley, Benjamin Westfall, Alfredo Castro, Marcelo Alonso, Sam Pruell, Mishelle Guana
Scenarist
Antonia Girardi
Director of Photography
Simone D'Arcangelo
Land
Chile, Argentina, France, Denmark, United Kingdom, Taiwan, Germany
Genres
drama, geschiedenis, misdaad
Language
English
Subtitles
Dutch
Thema
“The Settlers” is a heady, opaque western, slow to stir but vicious as a rattlesnake when it does, that marks a highly promising debut (…)” - Variety

AFCAE VL 2023

2017