Blanquita

Directed by Fernando Guzzoni
Watch the trailer

Wanneer Blanca met haar pasgeboren kind terugkeert naar de jeugdinstelling waarin ze opgroeide, wordt ze algauw de kroongetuige van een pedofiel seksschandaal. Als spilfiguur in de media heksenjacht rond het duistere verleden van invloedrijke politici, voert ze een openbare strijd tegen kindermishandeling. Maar hoe dieper Blanca in het schandaal verwikkeld raakt en hoe meer vragen er op haar afkomen, hoe waziger de rol wordt die de jonge moeder vervult.

Waargebeurde feiten geven het startschot voor ‘Blanquita’, een film die leest als een moreel vraagstuk: hoe ver kan iemand gaan voor gerechtigheid? ‘Blanquita’ is de Oscarinzending van Chili en stond op het hoogste schavot op het filmfestival van Venetië binnen de sectie Horizons voor Beste Scenario.

Movie duration
99 min
Cast
Laura López, Alejandro Goic, Amparo Noguera, Marcelo Alonso, Daniela Ramírez, Ariel Grandón
Land
Chile, Mexico, Luxembourg, France, Poland
Genres
drama
Language
Spanish
Subtitles
Dutch
Thema
Blanca, an 18-year-old foster home resident, is the key witness in a scandal involving kids, politicians and rich men taking part in sex parties. Yet, the more questions are asked, the less clear it becomes what Blanca's role in the scandal exactly is.

Venice Film Festival

Winner Venice Horizons Award, Best Screenplay, 2022
Nominee Venice Horizons Award, Best Film, 2022

Stockholm Film Festival

Nominee Bronze Horse, Best Film, 2022