Opnames van nieuwe Streamz Original 'Kameleon' afgerond

De komische dramareeks volgt vier jeugdvrienden die proberen te ontsnappen uit de wijk in Antwerpen waar ze zijn opgegroeid.

Kameleon

Deze week worden de laatste scènes ingeblikt van 'Kameleon', een nieuwe coproductie van De Mensen en Streamz met in de hoofdrollen Noa Tambwe Kabati ('2DEZIT'), Britt Hellinx ('wtFOCK'), Tama Theophore Kabeya (aka Bringhim Backalive) en Namzoya Abdulwahid (aka Once1x). De scenario's werden geschreven door acteur en danser Malik Mohammed ('Dertigers') en scenarist Kristof Hoefkens ('Geldwolven'). De regie is in handen van de Nederlander Safi Graauw ('Koeriers') en het Vlaamse talent Michael Abay ('Klette'), die hiermee hun eerste grote fictiereeks realiseren. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle bracht deze week een bezoek aan de set. 

Kameleon
© Michel Vertongen

In de komische dramareeks ‘Kameleon' proberen vier jeugdvrienden te ontsnappen uit de wijk in Antwerpen waar ze zijn opgegroeid; een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren kiezen voor de ‘get rich fast’-optie van drugscriminaliteit. Daaraan ontsnappen blijkt niet zo evident te zijn. De flamboyante dagdromer Chris (Noa Tambwe Kabati) wil een carrière als acteur. Maar doorbreken wil ‘m maar niet lukken. Ligt dat aan zijn huidskleur, aan een gebrek aan kansen, aan zijn inzet of suckt hij gewoon? Hoeveel tegenslagen hij ook kent, Chris geeft niet op, net als zijn jeugdvrienden Kofi (Namzoya Abdulwahid) - die muzikant wil worden -, Blackson (Tama Theophore Kabeya) en Tina (Britt Hellinx). De vier noemen zichzelf ironisch 'de Kameleons', een dier dat zich moeiteloos kan aanpassen aan zijn omgeving en daarvoor makkelijk van huidskleur switcht.

Naast deze indrukwekkende hoofdcast zien we ook Joffrey Anane ('FOMO'), Ayana Doucouré (‘FOMO’), Sinay Bavurhe ('Match'), Frank Lammers ('Ferry'), Marijke Pinoy ('De Dag'), Ikram Aoulad ('Black-Out') en Camilia Blereau ('Gent-West') schitteren in de serie. 

We noemen 'Kameleon' geen crime-reeks maar een stay out of crime-reeks. Want onder meer dat laatste is een uitdaging voor jongens als Chris, Kofi en Blackson. We wilden een authentieke, snedige en snijdend grappige reeks maken. Geen triest drama.

Malik Mohammed (co-scenarist)

We zijn heel trots op de hele cast en crew. Daarbij zijn heel wat talenten die we nog niet of niet vaak op een Vlaamse set hebben gezien. Het is een bijzondere groep jonge professionals die volgens ons iets unieks aan het maken zijn. Velen van hen hebben voeling met wat de personages meemaken, en dat leeft door in de beeldvoering, de kostuums, de decors en uiteraard de scenario’s.

Pieter Van Huyck (Hoofd Fictie De Mensen)

Daarom wilde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle al dit jonge talent met zijn eigen ogen aan het werk zien tijdens een bezoek aan de set. De minister woonde de opname van enkele scènes bij op het Antwerpse Kiel, en ging er in gesprek met de regisseurs, de acteurs en de crew.

Minister Benjamin Dalle & scenarist Malik Mohammed
© Michel Vertongen

Het is fantastisch om te zien hoe fris deze reeks gemaakt wordt en hoe de makers voluit de kaart trekken van diversiteit voor en achter de schermen. Ik kijk er alvast naar uit om al die talenten op het scherm aan het werk te zien.

Benjamin Dalle (Vlaams minister van Media)

'Kameleon' is een fictiereeks van productiehuis De Mensen in coproductie met Streamz. Met de steun van het economisch fonds Screen Flanders en dankzij de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. ‘Kameleon’ kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. De opnames eindigen op 30 juni 2023 en gebeurden hoofdzakelijk in Antwerpen. De reeks zal in 2024 eerst exclusief te zien zijn op Streamz. In Nederland zal de reeks later te bekijken zijn op Videoland. Global Screen (a Telepool brand) neemt de internationale distributie voor haar rekening.

Redactie
Streamz