De eerste Streamz Academy van start

De acht gekozen projecten en hun negen bedenkers worden klaargestoomd voor het intense schrijftraject

Streamz Academy

In het begin van dit jaar daagde Streamz iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de Streamz Academy, een gloednieuw traject voor aspirant fictiemakers. En deze oproep is niet onopgemerkt voorbij gegaan want we ontvingen maar liefst 534 pitches, waarvan er nu acht gekozen zijn die deel uitmaken van de allereerste Streamz Academy.

De 9 gelukkige deelnemers (waarvan 1 duo) zijn begonnen met het unieke traject dat bestaat uit verschillende lezingen, workshops en pitching sessies. De inzet is hoog want op het einde wordt er één pitch gekozen en die finalist zal hun idee verder kunnen ontwikkelen naar een Streamz Original thriller reeks van 4 afleveringen.

Vorige week ging de eerste workshop reeds van start met een lezing van Malin-Sarah Gozin ('Clan' en 'Tabula Rasa') over conceptontwikkeling, alsook een introductie van verschillende werkingen binnen Streamz: van content tot marketing en data. Na een eerste pitch sessie door de deelnemers kozen de coaches - Julie Mahieu, Chingiz Karibekov, Sanne Nuyens en Roel Mondelaers - de 9 talenten die ze zullen begeleiden doorheen het jaar.

De verschillende workshops van de Academy bestaan verder uit een uniek writers weekend met one-on-one sessie met hun coaches, tailored consultaties met pitch coach Ido Abram van het Nederlandse Eye Film instituut en brainstorms met grafisch ontwerpers Isaac Gozin (Daily Dolores) en Amira Daoudi (Studio Daoudi) over hun projecten en finale pitch dossiers.

Dit zijn de 9 deelnemers van de Streamz Academy 2023

Magali Jeger / Sanne Poelmans / Elvir Silajdzic 

Wout Dujardin / Sander Jacques / Gaëlle Maes

Joery Vanrusselt / Raoul Groothuizen / Cristina Poppe

Speeddates @ Film Fest Gent 2023 

Op het einde van het traject wanneer de 9 deelnemers klaargestoomd zijn door hun coaches, zullen ze hun idee pitchen op een sectorvent op Film Fest Gent in oktober 2023. De aanwezige producenten kunnen stemmen op hun favoriete twee pitches, die dan gematched zullen worden aan een productiehuis om hun idee verder uit te werken in een creatieve pitch video, trailer of fragment. In december kan het publiek stemmen via de Streamz Academy website op hun favoriet fragment. Meer info hierover komt binnenkort vanuit het content team van Streamz.

Finale @ Filmfestival Oostende 2024 ​

De winnaar van de Streamz Academy wordt bekend gemaakt op FFO24 en mag samen met het productiehuis een high-end Streamz Original maken. Op Filmfestival Oostende gaat ook de documentaire in première. De docu volgt de deelnemers van dichtbij gedurende het hele Streamz Academy traject en toont hoe zij dit ervaren.

Meer weten

Streamz Academy
Streamz Academy
Streamz Academy
Streamz Academy

Alle rechtenvrije beelden van ©Toon Aerts