Dag van de jeugdzorg (Here I Go & Skunk)

Directed by Koen Mortier

Naast de Belgische première op zaterdag, organiseert FFO op zondag 28 januari een Dag van de Jeugdzorg. Aansluitend aan de vertoning van ‘Skunk’ vindt een panelgesprek plaats met onder meer regisseur Koen Mortier, auteur Geert Taghon, pedagoog en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen, oprichtster TEJO en gedragstherapeute Ingrid De Jonge, coördinator RADAR Care Oost-Vlaanderen Evelien Dobbelaere en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens, gemodereerd door de Standaard journalist Marjan Justaert.

Er zijn 3 verschillende pakketten:
- 14:00 uur:'Skunk' + Panel + Concert Amenra
- 14:00 uur:'Skunk' + Concert Amenra
- 16:00 uur: Panel + Concert Amenra

Opgelet: Bij de start van elk event krijg je een bandje, zonder dit bandje kan je het concert van Amenra niet bijwonen.

Over de film

Liam, een verwaarloosde tienerjongen, groeit op in een context van middelenmisbruik en geweld. Na enkele jaren door te brengen in een donkere en vochtige kelder, plaatst de Sociale Dienst hem in een gesloten instelling. Het leven in de instelling is hard, maar Liam vindt troost bij zijn nieuwe vrienden en de paarden. Ondanks de goede begeleiding slaagt Liam er niet in om zijn verleden te ontlopen.

‘Skunk’ is de vierde film van ‘Ex-Drummer’-regisseur Koen Mortier en is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Taghon. Taghon inspireerde het boek op zijn jarenlange ervaring in de forensische jeugdpsychiatrie en probeerde met het boek begrip op te brengen voor de begeleiders enerzijds en kinderen die opgroeiden in zware omstandigheden anderzijds.

Movie duration
90 min
Land
Belgium
Genres
drama
Language
Dutch
Subtitles
Dutch, French
Thema