Dag van de Jeugdzorg (Here I Go & Skunk)

Geregisseerd door Jaan Stevens, Koen Mortier

Op zondag 28 januari organiseert FFO een Dag van de Jeugdzorg.

De dag start met een vertoning van de documentaire ‘Here I Go’ van Jaan Stevens. Na de film vindt een panelgesprek plaats met onder meer regisseur Jaan Stevens, hoofdpersonage Ruben, Algemeen en pedagogische directeur vzw aPart Jonathan Vercruysse, psycholoog Peter Dierinck, Familie- en jeugdrechter Anelore Bruneel en pedagoog en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen. 
Zij praten samen met moderator en exKarrewiet anker Meryem Al Mandoudi over de noden van jongeren en begeleiders en zoeken naar handvaten om verdieping en vertraging te voorzien in het huidige jeugdzorg aanbod. In het panelgesprek gaan we op zoek naar handvaten voor vertraging en verdieping in het jeugdzorgaanbod. 

Het panelgesprek wordt afgesloten met een netwerklunch waarop iedereen wordt uitgenodigd om verder met elkaar in gesprek te gaan. 

Er zijn 2 verschillende pakketten beschikbaar voor 'Here I Go': 

11:00 uur:'Here I Go'
11:00 uur: 'Here I Go' + Panelgesprek & Lunch

Het tweede deel van de dag start met een filmvertoning van ‘Skunk’ waarna een panelgesprek plaatsvindt met onder meer regisseur Koen Mortier, auteur Geert Taghon, pedagoog en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen, oprichter van TEJO en gedragstherapeut Ingrid De Jonge, coördinator van RADAR Care Oost-Vlaanderen Evelien Dobbelaere en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens, gemodereerd door De Standaard-journalist Marjan Justaert. Tijdens het gesprek worden problemen en uitdagingen binnen de jeugdzorg aangekaart. De dag wordt afgesloten met een akoestisch concert van Amenra, de Vlaamse metalband die de soundtrack van de film verzorgde.

Er zijn 3 verschillende pakketten beschikbaar voor 'Skunk':

14:00 uur: 'Skunk' + Panel + Akoestisch concert Amenra
14:00 uur: 'Skunk' + Akoestisch concert Amenra
16:30 uur: Panel + Akoestisch concert Amenra

Opgelet: Bij de start van elk event krijg je een bandje, zonder dit bandje kan je het akoestisch concert van Amenra niet bijwonen.

Speelduur
90 min
Land
België
Genres
drama
Taal
Nederlands
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema