Vlaamse filmsector herlanceert najaarscampagne

Dit jaar is de Vlaamse film sterker dan ooit. Met 'Wil', 'Het Smelt', 'Holly', 'J'aime la Vie', 'Here' en 'Holy Rosita' komen dit najaar en in het voorjaar van 2024 zes langverwachte speelfilms van eigen bodem uit. Om de bloei van de Vlaamse film te ondersteunen werken producenten, distributeurs, bioscoopuitbaters en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ook dit jaar samen om de campagne ‘Vlaamse Film. Grenzeloze cinema’ weer te lanceren.

Wil Still

Na het succes van de najaarscampagne in 2022 besliste het VAF om de 1+1- ticketactie dit jaar te herhalen. Concreet wil dat zeggen dat bioscoopbezoekers voor de prijs van één toegangsticket met twee personen naar een van de geselecteerde films kunnen. De actie loopt voor elke titel vanaf één tot twee weken na de release, van maandag tot en met donderdag. 

De campagne gaat van start op maandag 9 oktober, met de vertoning van Tim Mielants’ ‘Wil’.  De film, met Matteo Simoni, Stef Aerts en Annelore Crollet in de hoofdrollen, is een adaptatie van de internationale bestseller van Jeroen Olyslaegers en is sinds 27 september uit in de Belgische bioscoop. 

Het VAF blijft een hoeksteen bij de financiering van Vlaamse films, maar een zo groot mogelijk publiek in de bioscoopzalen is minstens zo belangrijk. En daarom willen wij ook dat kijkers weten welke Vlaamse films nu in de zalen te bewonderen vallen. Vlaamse films zijn HOT en deze campagne zet dat nog extra in de verf.

Koen Van Bockstal, directeur-intendant van het VAF
Vlaamse filmactie

Deelnemende films

  • Wil (KFD) - Release: 27 september
  • Het smelt (KFD) - Release: 25 oktober
  • Holly (Cinéart) - Release: 22 november
  • J'aime la vie (Lumière) - Release: 13 december
  • Here (Imagine) - Release: 17 januari
  • Holy Rosita (Cinéart) - Release: 14 februari

Meer info

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds