FFO Première: 'Augure' in aanwezigheid van Baloji

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films. Baloji stelt op woensdag 15 november de Belgische Oscarinzending 'Augure' voor. 

15
11
2023
19:00
Augure

'Augure' is de eerste langspeelfilm van de Belgisch-Congolese regisseur, acteur en muzikant Baloji. De film viel al in de prijzen op het filmfestival van Cannes. Als enige Belgische film in de officiële selectie, kaapte de film de prijs 'New Voice' weg in de nevencompetitie Un Certain Regard, die gedurfd en origineel werk van weinig bekende filmmakers wil programmeren.

"Ik ben verheugd en trots om België te vertegenwoordigen bij de Oscars. Trots ook op het verhaal dat verteld wordt, op de culturele betekenis. We zijn al zo ver gekomen, het is een prachtige ode aan veerkracht en doorzettingsvermogen. En nu, aan het werk!", aldus Baloji in een eerste reactie.

Praktisch

  • In aanwezigheid van Baloji
  • Locatie: Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende
  • Datum: woensdag 15 november om 19.00 uur
Augure

Over de film

Vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd, zien hun paden elkaar kruisen in een magisch-realistisch Congo. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Video

Audiodescriptie

Ken je iemand die slechtziend of blind is? Deze film biedt audiodescriptie aan. Audiodescriptie zorgt ervoor dat blinde en slechtziende mensen een bioscoopfilm of tv-serie optimaal kunnen volgen.