FFO Première: 'Het smelt' in aanwezigheid van cast & crew

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films. Veerle Baetens komt met haar verfilming van de bestseller van Lize Spit ‘Het smelt’ langs in Oostende.

27
10
2023
19:00
Het smelt

Naast een succesvolle acteercarrière en wat scenariowerk ('Tabula rasa’), zit Baetens met ‘Het smelt’ voor het eerst in de regiestoel. 'Het smelt' vertelt het verhaal van de ingetogen Eva, die vele jaren na een snikhete zomer, die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp. Het debuut ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Sundance Film Festival, waar hoofdrolspeelster Rosa Marchant voor haar hartverscheurende acteerprestatie bekroond werd.

Praktisch

  • In aanwezigheid van Veerle Baetens, Charlotte De Bruyne & Rosa Marchant
  • Locatie: Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende
  • Datum: vrijdag 27 oktober om 19.00 uur
Het smelt

Over de film

'Het smelt' vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.

Video

Audiodescriptie

Ken je iemand die slechtziend of blind is? Deze film biedt audiodescriptie aan. Audiodescriptie zorgt ervoor dat blinde en slechtziende mensen een bioscoopfilm of tv-serie optimaal kunnen volgen.