Talk: Profilering van de acteur in een (inter)nationale markt | FFO24

De opkomst van streamingplatformen en de verschuiving van traditionele televisie naar online platforms leidt tot meer internationale content en kansen voor acteurs. Maar hoe kan je die opportuniteiten herkennen en benutten? Een internationaal panel deelt hun inzichten op deze en andere interessante vragen.

30
01
2024
17:00

Hoe profileer je jezelf in de internationale markt? Hoe bereid je je voor op een auditie? Wat is de toekomst van de internationale filmindustrie? We praten met verschillende experts in het veld. Van casting directors tot regisseurs: deze gasten nemen je mee in hun leefwereld.

Cassandra Han is casting director sinds 1990. Nadat ze naar Europa verhuisde in 2023 is ze gespecialiseerd in de kruisbestuiving tussen de Europese en VK/VS markten, waar ze voornamelijk cast voor Duitstalige, Italiaanse en Engelstalige projecten.

Cassandra castte ondermeer bij 'Ford vs. Ferrari', 'Eine Billion Dollar' en 'Barbarians' (Netflix). Hiernaast is ze voorzitter van de CSA European board of Governors en zetelt ze in de raad van bestuur van de International Casting Directors Association.

We zijn verheugd Cassandra te kunnen verwelkomen als deel van ons panel op 30 januari, alsook als docent tijdens de Cinemasterclass op 31 januari.

Portretfoto Cassandra Han

Sien Josephine Teijssen heeft al meer dan tien jaar ervaring als casting director bij diverse films, series en reclamespots. Ze heeft een oog en een passie voor opkomend talent en slaagt er keer op keer in om goed resultaat te leveren. Sien Josephine hecht veel aandacht aan een goede band smeden met de acteurs, regisseurs en producers.

Sien Josephine castte ondermeer bij 'Arcadia', 'Alter Ego' en 'The Couple Next Door'. Daarnaast is ze lid van de International Casting Directors Association.

We zijn verheugd Sien Josephine te kunnen verwelkomen als deel van ons panel op 30 januari, alsook als docent tijdens de Cinemasterclass op 31 januari.

Portretfoto Sien Josephine

Dries Vos is een bekroond Belgisch regisseur bekend van ondermeer 'Safety First', 'De Dag', en 'Professor T' (UK). Als CEO van Happy Duck Films zet hij zich steeds in om de Belgische en Britse filmindustrie samen te brengen en een waardevolle uitwisseling op te bouwen. 

Dries' nieuwste serie 'The Couple Next Door' wordt in aanwezigheid van cast en crew vertoond op het festival op 28 januari in het Kursaal. 

David Flynn is Head of Customer Success bij Spotlight. Hij begon 5 jaar geleden met het behartigen van de belangen van casting directors, agenten en personal managers voordat hij aan het hoofd kwam te staan van een nieuwe afdeling die zich volledig richt op het succes van artiesten, casting directors en vertegenwoordigers.

Spotlight is al sinds 1927 actief op het gebied van casting. Het begon als een fysieke gids met de headshots en contactgegevens van elke werkende acteur in Londen. De "boeken" werden uiteindelijk in 2016 buiten gebruik gesteld ten gunste van het nieuwe online platform. Spotlight heeft 80.000 actieve acteurs geregistreerd op het platform, meer dan 2.000 agentschappen en zo ongeveer elke casting die je maar kunt bedenken, is actief op de site. 

We zijn verheugd David en het Spotlight-team te mogen ontvangen tijdens de Cinemasterclass.

Tickets

Het panelgesprek is gratis, maar we vragen je te registreren zodat we een plek kunnen voorzien.