Fictieserie 'Moresnet' in competitie Canneseries

De fictieserie 'Moresnet' is geselecteerd voor de Officiële Competitie van het internationale seriesfestival Canneseries (5-10 april). De serie komt in het najaar van 2024 uit in België op Streamz en in Duitsland op ZDF Neo.

Moresnet

In deze mystery thriller-serie kruisen twee levensvisies de degens: de maakbaarheid van het het leven versus de onontkoombaarheid van het lot. Het verhaal volgt Ben, die een profetische dodenlijst vindt en op zoek moet gaan naar de toekomstige moordenaar van zijn vrienden.

Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz, een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de journaliste Zoë Kuypers, besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Bens gestoorde broer Daan. Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een namenlijst... met de sterfdata van zijn vrienden. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit tweeëntwintig jaar oude dagboek terecht? En waarom hun namen?

In een race tegen de tijd trachten Ben en Zoë hun onomkeerbare lot af te wenden. Hun queeste leidt naar Thalamus, een Duits neuro-technologische multinational, eigendom van de briljante Nobelprijswinnaar Robert Rolin en zijn opvolgster en kleindochter Eva Rolin. 

Moresnet

'Moresnet' werd gecreëerd door Frank Van Passel, Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel, geschreven door Jef Hoogmartens en geregisseerd door Frank Van Passel. De hoofdrol wordt gespeeld door Boris Van Severen, met belangrijke bijrollen voor Leonie Benesch (van het Oscargenomineerde 'Das Lehrerzimmer'), Jade Olieberg, Joke Emmers, Nicky De Jong, Bram De Win, Arend Pinoy, ​ Pierre Bokma, Emma Drogunova en Brigitte Hobmeier.

Op 9 april zullen de eerste twee afleveringen in wereldpremière gaan op Canneseries in aanwezigheid van cast en crew. De serie komt in het najaar van 2024 uit in België op Streamz en in Duitsland op ZDF Neo. De internationale rechten zijn in handen van het Franse Newen Connect.

De productie is van Lompvis in coproductie met Caviar, het Duitse Flare Film en het Nederlandse Pupkin. De serie kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van de Vlaamse minister van Media. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Economie en minister van Cultuur, in de serie.

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)