Deze festivalfilms zie je online of in de bioscoop

Films moeten missen op de zestiende editie van Filmfestival Oostende? Geen nood! FFO bundelt het hele jaar lang alle festivalfilms die online of in de Belgische zalen te zien zijn.

L'ordine del tempo

Update: 10 april

Nu in de bioscoop

Skunk’ van Koen Mortier werd door het publiek van FFO gelauwerd met een staande ovatie. De regisseur stond samen met zijn cast – Thibaud Dooms, Sarah Vandeursen, Boris Van Severen, Dirk Roofthooft en Natali Broods, producente Eurydice Gysel, en Geert Taghon, de schrijver op wiens boek de film is gebaseerd, te glunderen voor een enthousiast publiek. Vanaf nu ook bij ons in de zalen.

De volledige cast en regisseur Wannes Destoop schitterden tijdens de opening van FFO24 op de - met teddyberen en lunaparkattracties gevulde - rode loper en lieten vol trots hun film los op het grote publiek. Niets dan uitverkochte zalen voor de wereldpremière van ‘Holy Rosita’, vanaf nu ook in de bioscoop.

'The Zone of Interest' van Jonathan Glazer won de LOOK!-competitie en haalde eerder al vijf Oscar- en negen BAFTA-nominaties binnen. In de film proberen Auschwitz-commandant Rudolf Höss en zijn vrouw Hedwig een droomleven voor hun gezin op te bouwen in een huis en tuin naast het kamp.

Ook 'L'ordine del tempo', 'Maria Montessori', 'Evil Does Not Exist', 'Il pleut dans la maison', 'Thank God for the Gift', 'La chimera', 'Origin', 'C'è ancora domani', 'Terrestrial Verses', 'Wicked Little Letters', 'La vie de ma mère', 'The Iron Claw', 'La bête', 'Boléro', 'The Peasants', 'Quitter la nuit', 'One Life', 'Le successeur', 'Green Border', 'Daaaaaali!', 'The First Day of My Life', Les poings serrés' zijn vanaf nu in de bioscoop te ontdekken.

Film
 • Drama
 • Geschiedenis
Film
 • Biografie
 • Drama
 • Muziek
Film
 • Biografie
 • Drama
 • Geschiedenis

Cinema Storck

Heel wat festivalfilms krijgen hun release in Oostende dankzij Cinema Storck, dagelijks in Kinepolis Oostende om 17.00 en 20.00 uur, met uitzonderling van donderdag.

Nu online te bekijken

Assisen: De insulinemoord’ brengt An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke opnieuw naar de rechtbank en voegt daar onder meer Willem De Schryver, Inge Paulussen, Zita Windey en Master Gene Bervoets aan toe, elke dinsdag op Play 4

De nieuwe Vlaamse misdaadreeks 'Styx' - die zich afspeelt in Oostende - is exclusief online te bekijken op Streamz, met elke vrijdag een nieuwe aflevering. In de docureeks 'Bad Bad Belgium' worden drie verhalen verteld die bewust uit het collectieve geheugen van België werden geschrapt. 

Op VTM GO kan je terecht voor 'Trizombie', een verhaal van vriendschap en avontuur in een verrassende setting, en de internationale reeks 'The Couple Next Door' van Dries Vos. 

De jongerenreeks 'Challas en de kost', waar zes jongeren zich met Kawtar Ehlalouch onderdompelen in de cultuur en het leven van hun (voor)ouders in Marokko, kan je integraal bekijken op VRT MAX. 'Juliet' ontdek je wekelijks op zondag via VRT 1 en VRT MAX.

Film
 • Misdaad
 • Thriller
 • Mysterie
 • Horror