Meet the Masters: 'A Streetcar Named Desire' (1951) van Elia Kazan met Natali Broods | FFO23

Tijdens de vijfde Meet the Masters wordt het oeuvre van Elia Kazan, Amerikaans filmregisseur, besproken. 

31
01
2023
19:00

In Meet the Masters gaat FFO samen met filmkenner Anke Brouwers en een bekende Vlaamse filmprofessional op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis van kort na de Tweede Wereldoorlog tot het heden. Concreet wordt er maandelijks een internationale ‘Master’ in het vak voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en filmstroming waartoe de filmmaker behoort, alsook wat hij/zij/die heeft betekend voor cinema vandaag. Aansluitend gaat Brouwers in dialoog met bekende Vlaamse filmprofessional. Hierbij staat de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal. Na het gesprek is iedereen opgewarmd en start de vertoning van een kenmerkende film uit het oeuvre van de cineast.

Over de film 

'A Streetcar Named Desire' vertelt het verhaal van de beschaafde maar onstabiele lerares Blanche die onderdak zoekt bij haar zus Stella in het broeierige New Orleans. Ze wil haar verleden vergeten. Wanneer Blanche de verlegen Mitch ontmoet, droomt ze zelfs van een nieuw leven samen met hem. Maar Stella's brutale echtgenoot Stanley Kowalski, een Poolse immigrant, zet Blanche zichtbaar onder druk tot het tot een gewelddadige confrontatie komt.

Podcast Meet the Masters

Podcastreeks 'Meet the Masters'

Voor wie er niet (altijd) bij kan zijn, volgt er een gelijknamige podcastreeks waarbij de verschillende sessies overal en altijd kunnen (her)beluisterd worden. Elke podcastaflevering komt diezelfde week op vrijdag uit en zal beschikbaar zijn via Spotify, Apple, Google Podcasts en in de Podcast app van De Standaard.

Luisteren