Meet the Masters: 'Apocalypse Now' (1979) van Francis Ford Coppola met Dominique Deruddere

In maart wordt het oeuvre van de Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola besproken.

21
03
2023
19:00
Apocalypse Now

In Meet the Masters gaat FFO samen met filmkenner Anke Brouwers en een bekende Vlaamse filmprofessional op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis van kort na de Tweede Wereldoorlog tot het heden. Concreet wordt er maandelijks een internationale ‘Master’ in het vak voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en filmstroming waartoe de filmmaker behoort, alsook wat hij/zij/die heeft betekend voor cinema vandaag. Aansluitend gaat Brouwers in dialoog met bekende Vlaamse filmprofessional. Hierbij staat de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal. Na het gesprek is iedereen opgewarmd en start de vertoning van een kenmerkende film uit het oeuvre van de cineast.

Over de film

Vochten de Amerikanen in Vietnam voor het grootste ‘niets’ uit de geschiedenis? Met ‘Apocalypse Now’ toonde Francis Coppola onverbloemd de waanzin en het surrealisme van de Vietnamoorlog. Acteurs Marlon Brando en Martin Sheen leverden één van de meest memorabele vertolkingen uit hun carrière. Wagners Walküre zal voor eeuwig en altijd verbonden zijn met het briljante cynisme van deze Amerikaanse klassieker.

Dominique Deruddere gidst ons door het licht en de duisternis van één van de grootste oorlogsfilms uit de Amerikaanse geschiedenis.

Podcast Meet the Masters

Podcastreeks 'Meet the Masters'

Voor wie er niet (altijd) bij kan zijn, volgt er een gelijknamige podcastreeks waarbij de verschillende sessies overal en altijd kunnen (her)beluisterd worden. Elke podcastaflevering komt diezelfde week op vrijdag uit en zal beschikbaar zijn via Spotify, Apple, Google Podcasts en in de Podcast app van De Standaard.

LUISTEREN