Inschrijvingen voor industrie-events zijn geopend

Net als tijdens de vorige editie(s) presenteert Filmfestival Oostende (FFO) een industrieluik vol talks, competities en talent. Voor filmprofessionals zijn de industrie-events een absolute must. Tijdens de festivalweek van 27 januari tot en met 4 februari 2023 fungeert FFO als dé geknipte ontmoetingsplaats, waar gevestigde en nieuwe makers samen investeren in de toekomst van de Vlaamse film. Met trots stelt FFO de verschillende residenties aan jou voor. Studenten, acteurs, kortfilmmakers en schrijvers, voor elk wat wils. Bovendien kan inschrijven vanaf vandaag!

Cinemasterclass

Voor studenten – The Student Pitch powered by Sabam

Ben je filmstudent en kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Schrijf je in vóór 27 november 2022 en word geselecteerd voor een professionele pitch. Tijdens The Student Pitch leer je hoe je jouw idee het best kan presenteren. Een vakjury zet de beste studenten in de bloemetjes en gedurende twee dagen zijn tal van prachtige prijzen te winnen. Met de steun van Sabam for Culture, Camalot en Flow.

  • Datum: zaterdag 28 en zondag 29 januari
  • Deadline: zondag 27 november

Inschrijven

Voor schrijvers – RewriteIT: Feature Scriptlab powered by BNP Paribas Fortis

Heb je één of meerdere (gerealiseerde) korte films geschreven en werk je momenteel aan je eerste of tweede speelfilmidee, dan ben je van harte welkom voor dit intensieve Lab dat plaats zal vinden van woensdag 30 januari t/m donderdag 30 november 2023. Na het succes van 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende de handen in elkaar voor de nieuwe formule. Naast twee residenties tijdens Filmfestival Oostende (België) en het SHIFT Film Festival te Roermond (Nederland) bestaat het programma ook uit online coaching-sessies. Deelname staat open voor twee filmmakers uit Nederland en twee uit België. Met de steun van BNP Paribas Fortis.

  • Datum: woensdag 30 januari t/m donderdag 30 november 2023
  • Deadline: zondag 11 december

Inschrijven

Voor acteurs – Cinemasterclass powered by PlayRight+

Al lerende wordt men meester. Tijdens de editie van 2023 pakt Filmfestival Oostende, in samenwerking met PlayRight+, opnieuw uit met de Cinemasterclass. Krijg tijdens de vierdaagse masterclass gerichte feedback en tips van industrieprofessionals en coaches om je casting- en acteervaardigheden te perfectioneren.

  • Datum: dinsdag 31 januari t/m vrijdag 3 februari 2023
  • Deadline: vrijdag 23 december

Inschrijven

Voor kortfilmmakers – TSFM-Word Frame

Kortfilmscenaristen, -regisseurs en -producenten spits de oren: tijdens Filmfestival Oostende kan je deelnemen aan TSFM-Word Frame, een internationale vijfdaagse workshop gerealiseerd en gepromoot door Torino Short Film Market. Acht filmmakers worden geselecteerd om tijdens deze workshop deel te nemen aan tal van masterclasses en één-op-één coaching gegeven door gerenommeerde coaches. Tot slot zal één project geselecteerd worden om op TSFM Summer Event te pitchen tijdens TSFM in Zuid-Tirol.

  • Wanneer: maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari 2023
  • Deadline: vrijdag 23 december

Inschrijven