TSFM What's Your Story?

What's Your Story? is een intensieve vijfdaagse schrijfworkshop voor filmregisseurs en scenaristen - onderdeel van het nieuwe initiatief Talents Generator Factory gepromoot door Talents and Short Film Market (TSFM) - dat plaatsvond tijdens Filmfestival Oostende (FFO) in 2022 en 2023. 

Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Deze residentie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

TSFM What's Your Story? is een workshop, geleid door twee ervaren docenten, bedoeld voor tien geselecteerde filmmakers die samen zullen werken om in slechts vijf dagen een eerste aanzet te geven voor hun respectievelijke verhaallijnen voor een aankomende kortfilm.

De workshop vereist actieve deelname en een open houding naar samenwerking van alle deelnemers. Er wordt zowel in de klas gewerkt tijdens de face-to-face uren als tussen de bijeenkomsten door, met specifieke taken en opdrachten voor de volgende dag.

Aan het eind van de workshop worden twee deelnemers door de docenten geselecteerd en uitgenodigd om deel te nemen aan een ander evenement van de Talents Generator Factory, dat in juni 2023 in Italië zal plaatsvinden. Het tweede evenement is gericht op de haalbaarheid en productie van de ontwikkelde projecten en wordt afgesloten met een pitchingsessie voor coproducties en een reeks één-op-één sessies met filmprofessionals.
De tweede workshop omvat geen registratiekosten voor de deelnemers. Accommodatie (B&B) wordt verzorgd door TSFM. De reiskosten zijn voor rekening van de deelnemers. Na evaluatie van elk individueel geval kan een forfaitaire reiskostenvergoeding worden toegekend.

Hoe deelnemen?

  • Elke regisseur of duo van regisseur en producent/scenarist, woonachtig in Vlaanderen en in de vroege stadia van ontwikkeling van een kortfilmproject, kunnen deelnemen.
  • De inschrijving kost 500,00 EUR voor één deelnemer of 800,00 EUR voor een team van twee (inclusief vier overnachtingen, ontbijt en lunch)
  • Dit traject is enkel voor professionele regisseurs, niet voor studenten.
  • Tip: vraag een beurs aan bij het VAF en/of informeer je bij een beheersvennootschap waarvan je lid bent. Zo kan de inschrijving volledig of voor de helft terugbetaald worden.

Enkele reviews

De TSFM workshop was een geweldige kans om een week lang te focussen op mijn nieuwe kortfilm. Niet in afzondering, maar juist omringd door inspirerende en ervaren coaches en collega's. TSFM ontwikkelde met veel toewijding een methodiek voor de ontwikkeling van filmscenario's. We zoomden in op het waarom van onze film, de connectie tussen maker en werk, en vervolgens het 'hoe' zodat we met een helder plan naar huis terugkeerden. Ik voel me nu klaar om naar Turijn af te reizen om daar de film te presenteren aan de internationale industrie. Kortom, ik kan elke kortfilmmaker aanraden om deel te nemen!

Kate Voet

Ik vind de TSFM workshop een aanrader voor elke kortfilmmaker die vastzit met zijn/haar project of opzoek is naar nieuwe inzichten. Het team pusht je hard om uit je comfort zone te komen met een reeks oefeningen die ook de perceptie van andere op je project toont. Door de duur van de workshop is het mogelijk om op heel korte tijd veel progressie te maken en daar ook direct feedback op te krijgen. Verder helpen de fijne accommodatie en omgeving om helemaal te kunnen ontkoppelen aan je eigen ‘bubbel’ en het schrijfproces, wat toch een eenzame bezigheid kan zijn, met andere makers te delen.

Tom De Liège

Het was tijdens de TSFM workshop fantastisch om vijf dagen zo intensief aan mijn project te kunnen werken. De aanpak was interactief, waarbij we met elkaars werk aan de slag gingen. Daarnaast kregen we ook concrete tools aangereikt waarvan ik nog regelmatig gebruik maak. Op één week ben ik van pril concept naar een volledig uitgewerkte treatment gegaan, een vooruitgang die ik voordien op zo’n korte tijd niet voor mogelijk had gehouden. Een absolute aanrader.

Veerle De Wilde