REwriteIT - Feature ScriptLab presented by BNP Paribas Fortis

Heb je één of meerdere (gerealiseerde) korte films geschreven en werk je momenteel aan je eerste of tweede speelfilm idee, dan ben je van harte welkom voor dit intensieve Lab dat plaats zal vinden van 30 januari tot en met 30 november 2023. Naast twee residenties tijdens Filmfestival Oostende (België) en het SHIFT Film Festival te Roermond (Nederland) bestaat het programma uit online coaching-sessies. Deelname staat open voor twee filmmakers uit Nederland en twee uit België.

Na het succes van het CineSud ScriptLab 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende in 2023 de handen ineen en presenteren een nieuw, interdisciplinair ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT.

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan besproken. Het Lab omvat twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs en coaching-sessies in Oostende (België) en Roermond (Nederland). Tussen de twee residenties vinden er online sessies plaats met de coaches. De coaches en het programma van deze eerste REwriteIT-editie worden spoedig bekend gemaakt.

Deelnemers: Livia Perneel, Céline Timmerman, Luciënne Venner.

Coaches: Stijn Coninx en Jolein Laarman.

Programma

Residency 1 (Filmfestival Oostende)

  • 30 januari - 4 februari: Story, synopsis, structuur, treatment

  • 13 - 16 april: Online Sessie 1 - Treatment
  • 14 - 18 juni: Online Sessie 2 - Scène voor scène-breakdown

Residency 2 (Roermond) 

  • 13 - 17 september: Eerste draft scenario
  • 25 - 26 november: Online Sessie 3 - Tweede draft scenario

Een meer gedetailleerd programma-overzicht volgt.

High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career.

Jack Goessens

Schrijf je in voor REwriteIT - Feature ScriptLab powered by BNP Paribas Fortis

Aanvragen dienen in het Nederlands te worden ingestuurd. Deelname staat open voor filmmakers uit Nederland en Nederlandstalig België. De vier geselecteerde plannen worden op woensdag 11 januari 2023 bekend gemaakt. De kosten voor deelname aan het Lab bedragen 1.500 EUR (excl. BTW). Een deel van de deelnamekosten wordt mogelijk vergoed door je nationale of regionale filmfonds, informeer naar de mogelijkheden. Voor eerdere edities van het CineSud ScriptLab was dit bijvoorbeeld mogelijk via het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Limburg Film Fonds.

Aanmelden voor het REwriteIT 2023 kan tot uiterlijk zondag 18 december 2022, 23.59 uur, voertaal is Nederlands.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is trotse partner van REwriteIT: Feature ScriptLab.