REwriteIT - Feature ScriptLab

Heb je één of meerdere (gerealiseerde) korte films geschreven en werk je momenteel aan je eerste of tweede speelfilm idee, dan ben je van harte welkom voor dit intensieve Lab dat plaats zal vinden van 30 januari tot en met 30 november 2023. 

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is trotse partner van REwriteIT: Feature ScriptLab.

High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career.

Jack Goessens

Naast twee residenties tijdens Filmfestival Oostende (FFO) te Oostende (België) en het Nederlands Film Festival (NFF) te Utrecht (Nederland) bestaat het programma uit online coaching-sessies. Deelname staat open voor twee filmmakers uit Nederland en twee uit België.

Na het succes van het CineSud ScriptLab 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende in 2023 de handen ineen en presenteren een nieuw, interdisciplinair ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT.

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan besproken. Het Lab omvat twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs en coaching-sessies in Oostende (België) en Utrecht (Nederland). Tussen de twee residenties vinden er online sessies plaats met de coaches. 

Inschrijvingen voor 2023 zijn gesloten.

Programma 2023

Residentie 1 (Filmfestival Oostende)

  • 30 januari - 4 februari: Story, synopsis, structuur, treatment

  • 13 - 16 april: Online Sessie 1 - Treatment
  • 14 - 18 juni: Online Sessie 2 - Scène voor scène-breakdown

Residentie 2 (Roermond) 

  • 22 - 29 september: Eerste draft scenario
  • 25 - 26 november: Online Sessie 3 - Tweede draft scenario

Deelnemers

Livia Perneel, Céline Timmerman, Luciënne Venner & Dwight Fagbamila

Coaches

Stijn Coninx en Jolein Laarman

Scenaristen over hun eerste residentie in Oostende